вторник, 23 юни 2020 г.

ЗАКАЧКИ И МИЛИЦИОНЕРЩИНА



„Инспектор Геле с бронзов тен,
решава вместо теб и мен…..
**
На НОЩ и г-жа Фандъкова с лИбов
Идвал краят на света,
не внезапно като взрив…!
Тихо, бавно – със COVID!
Ала НОЩ  на пост е, бди,
с маски ще ни защити!
Със Дистанция ходи,
Дезинфекция прави,
Дисциплината пази!
че Фандъкова не спи –
и след нейния Контрол,
можеш да останеш гол!
„Ситуацията се развива така, както се случва с всяка една пандемия. През май са правени средно по 1150 теста, през юни – по 1650, като около 3 процента са положителни. Инфекцията се държи под контрол, нищо особено не се е случило. Заразените хора не са болни, не много са в болница. В инфекциозни отделения се намират 13 души Повечето хора в болница са там от страх. Самата болница няма нищо против, защото носи доходи.
Тези които са истински болни, трябва да са в болници, другите – вкъщи, всички останали трябва да си живеят нормално.
Колкото до връщането от маските, това могат – това правят. Ако някой вярва, че така може да се овладее една въздушно-капкова инфекция, много се лъже. Този вирус, който е нов, рано или късно ще мине през всички нас. Няма ваксина и лекарство и скоро няма да има. Ако организмът ни се срещне с болестта, след това ще я разпознае и по-лесно ще я пребори. Антителата са азбуката на медицината.
Не се наблюдава нищо по-различно при COVID-19 от при други вируси. Когато човек е болен, трябва да се изолира и да се пребори. Никакви лекарства не му действат, това е вирус В някои случаи нещата могат да тръгнат накриво и човек да загине. Смъртността при тази инфекция не е по-висока от всички вируси, с които многократно са се срещали.
Вирусът трябва да се лекува максимално щадящо, както се лекува всяка една вирусна инфекция а не по този дърварски начин с антибиотици. С времето той ще затихне.
Минаваме на дифузно разпространение на вируса. Това е нещо. което няма как да ни се размине.
Ако спрем да играем на стражари и апаши, нещата ще минат по-леко. Съгласен съм, че трябва да се ходи по барове и мачове. Всичките мечти на Щаба за милиционери в автобусите, това са глупости. Няма как да научим циганите да ходят с маски.
Хората трябва да продължат да живеят нормално и колкото по-рано се отървем от страха, толкова по-добре за нас.
Доцент Мангъров пред „Още от деня”, БНТ1 (цитира се по „24 часа” от 22.06.2020 г.)


Няма коментари:

Публикуване на коментар