четвъртък, 11 юни 2020 г.

С МОРАЛНИЯ АВТОРИТЕТ НА КАРАНТИННИТЕ ФЕТИШИСТИ Е СВЪРШЕНО

Райън Макмакън, Институт „Мизес”, откъсът от публикацията е по „Гласове”

Оригиналът на статията
Райън Макмакън е главен редактор в Института „Мизес”. Има дипломи по икономика и политически науки от Университета в Колорадо. Институтът за австрийска икономика „Лудвиг фон Мизес“ („Институт Мизес“) нестопански мозъчен тръст се намира в Обърн, Алабама, САЩ. Основан е през 1982 г. от Люк Рокуел, Бъртън Блумерт и Мъри Ротбард и носи името на австрийския икономист Лудвиг фон Мизес (1881–1973). Целта му е да насърчава преподаването и изследването на Австрийската икономическа школа и индивидуалните свободи в стила на своя патрон.
„ ……Отначало налагането на карантинните мерки срещна толкова слаба съпротива, защото традиционните медии и правителствените бюрократи успяха да убедят значителна част от обществеността, че на практика всеки е със сериозна опасност за живота или здравето си от Ковид-19. Много хора вярват на тези експерти. През май обаче стана ясно, че прогнозираните от официалните технократи апокалиптични сценарии силно са преувеличили действителността. Определено имаше множество уязвими групи и много хора починаха от предизвикани от болестта усложнения на здравето, точно както мнозина умряха по време на пандемиите от 1958 и 1969 г. Има обаче разлика между пик в броя на смъртните случаи и застрашаваща цивилизацията чума. Експертите обещаваха второто. Ние получихме първото. И щяхме да го получим дори и без карантини. Държавите, които не наложиха пълни карантини, като Швеция, не преживяха предричания от привържениците на карантините апокалипсис. да, смъртните им случаи се увеличиха, но болниците в Швеция в нито един момент не преминаха в извънреден режим на работа…”
Послепис: Статията на Макмакън е посветена на събитията в САЩ, но предложеният откъс спокойно може да бъде отнесен за ситуацията в България, свързана с пан(ИК)демията, предизвикана от Светата Троица от НОЩ.



Няма коментари:

Публикуване на коментар