петък, 19 юни 2020 г.

СТАРА ПУБЛИКАЦИЯ НА НОВ ГЛАС…..


На 15 юли 2018 г. със публикувал в блога си текст със заглавие „На вниманието на Başbakani Борисов и Bakani Порожанов....”. Посветен е на поголовното евтаназиране на дребни преживни животни (овце и кози) във връзка с епизоотията от чума. Ще си позволя да го цитирам отново:
 „Ало! Başbakanı  Борисов и bakani Порожанов
Туй чели ли сте го, бре?
 
Подробности в:
Заповедта е подписана на 20 юли 2009 г., една неделя преди президента Първанов да подпише Указ № 274/27 юли 2009 г. за първото правителство на ГЕРБ, а в стола на земеделския министър да влезе некадърника Миро Мършата!
Başbakanı  Борисов и bakani Порожанов,
Български sersem beyler от БАБХ,
Къде  в „Практическото  ръководство за борба с чума по дребните преживни животни” пише, че поголовно се евтаназират животни, в предпазната и надзорната зона при епизоотията?
Başbakanı Борисов,
До кога, къзъм ще търпиш недоносчето на Миро Мършата, наречено БАБХ и кога имаш намерение да възстановиш една нормална ветеринарна служба в България и нормален контрол над храните на чиляците?”
Събитието, разиграло се на територията на Бургаска и Ямболска област, което е ме е предизвикало да напиша текста, съм запомнил с много неща. Но най-вече с драматичните репортажи във всички СМИ за „козичката на баба Дора” и „стадото на Ани Петрова от Болярово, Ямболско” което според решение на областното поделение на БАБХ трябваше да бъде унищожено през есента на 2018 г.
Само че Ани е оспорила взетите проби, не е допуснала ветеринарите до стадото си, и ….. стадото е оцеляло.
И вчера (18 юни 2020 г.) научих (публикация в  сайта „Епицентър” и в-к „Сега”) научих, че истината е възтържествувала, и според окончателното решение на Върховният административен съд (ВАС) заразата по стадото не е доказана.
Честита победа АНИ!
Подробности:


Две години по-късно bakani Порожанов вече не е земеделски министър, той си знае защо. Остава да попитам премиер-министъра.
Başbakanı Борисов,
1.Кой ще носи отговорност за неадекватното поведение на БАБХ и поголовното избиване на дребните преживни животни в Странджанско? Или и в този случай ще действате на принципа „пито-платено, забравете”?
2.Как да вярвам на историите за други епизоотии (африканската чума по свинете, например)?
Апропо, мога ли да вярвам и на информацията на НОЩ и МЗ за „пандемията” COVID-2 в България?
И един въпрос към национално „отговорните и независими” СМИ и най-вече телевизиите (без Нова ТВ, която тази сутрин отрази събитието):
„Що мълчите за решението на ВАС, неуважаеми дами и господа? Няма ли да се самосезирате за ново журналистическо разследване?”
Питането ми е риторично, защото:
1.понятието „независими СМИ“ не съществува, а на вас, журналистите ви плащат, за да държите личното си мнение за себе си;
2.вие, журналистите сте инструменти и васали на задкулисието, марионетки, на които  задкулисието дърпа конците и вие играете.
Тезите в т.т. 1 и 2 принадлежат на John Swinton, главен редактор на New York Times, от 1883 г.
P.S. Въпросът ми към Başbakanı Борисов от 18 юли 2018 г. остава!

Няма коментари:

Публикуване на коментар