четвъртък, 23 април 2020 г.

И ТОГАВА НЕЩО СЕ ОБЪРКА!

Защо Сатаната беше извикан от небитието? В името на научното любопитство?!
Леонид Каганов, 23.03.2020
През 2015 г. на главния научен сайт на планетата се появи суха публикация:
Най-ранната версия в уеб архива датира от ноември 2015 г. и за да бъде напълно точна – статията е изпратена за разглеждане на 12 юни 2015 г. Новината дори е преведена на руски през същата година, но така и остана невидима за широката публика.
За какво става дума в тази научна публикация? Затова, че през 2014 г. група учени от Университета в Северна Каролина започват проучване: вземат повърхностния протеин от коронавирус SHC014 (гостоприемник китайския прилеп), който не е опасен за хората, и го пренасят във вече известния патогенен човешки вирус на SARS. В резултат на това, след година усилена работа е успешно синтезиран in vitro и in vivo нов хибрид, годен да предизвика човешка епидемия. Което трябва да се докаже. За посочената цел на изследването (забележете: то е напълно гражданско, а не военно) е приета хипотезата - да се провери дали е възможно в природата да се случи така, че самият вирус на прилепа да мутира и да стане опасен за хората? Именно за тази цел на вирусът е „помогнато“ да мутира ин витро. И в крайна сметка хипотезата е доказана! За това радостно се съобщава в публикацията: „A SARS-like cluster of circulating bat coronaviruses shows potential for human emergence: we synthetically re-derived an infectious full-length SHC014 recombinant virus and demonstrate robust viral replication both in vitro and in vivo..“. Вярвам, че в този момент учените искрено са вярвали, че провеждат изследване, полезно за медицината върху абстрактни коне във вакуум.
Нещата, които ние не забелязахме, е забелязано от колегите им в научната общност. При това, още в процеса на работа. И е произнесена присъда: „Какво правите там, да е.. Вашата мама. Май нещо сте се объркали …?!“ Възможно е ругатнята да е била произнесена на латински. Правителството на САЩ набързо, още през същата 2014 г. въвежда мораториум и забранява експерименти с патогени, причиняващи човешки инфекции.
Мораториумът е американски; той се прилага само за американски институции, финансирани от научни грантове в областта на здравеопазването (nih.gov). Завършването на хибридния проект на SARS и Bat Coronavirus в Северна Каролина стана невъзможно. Затова работата е завършена в Китай. Къде точно? Разбира се в Института по вирусология на Китайската академия на науките, в Ухан. Очевидно Китайската академия на науките е финансирала завършването на това проучване, тъй като американският USAID-EPT-PREDICT не финансира науката в чужбина.
Любопитна подробност: бележките към статията са по-интересни от самата статия. В съответствие с правилата на списанието Nature, след препратки към литературата, изследователите са задължени да дадат куп допълнителна информация: колко хуманно са се отнасяли с експериментални мишки, как са вземали клетки от белодробна тъкан от хора и как са спазвали мерките за безопасност ... По-специално, в нея се казва, че лабораторията в Ухан притежава 3-та степен на биологична защита (BSL3). Въпреки че за такива опасни проучвания, степента на защита трябва да бъде максимална: четвърта. Вече добре осъзнали, че правят нещо нередно, китайските изследователи пишат, че допълнително са инсталирали вентилатори с UPS и …..
Статията, която описва научните изследвания, започнати в Северна Каролина и завършили в Китай, можем да видим няколко китайски имена в списъка с автори. По-специално, на прекрасната дама Shi Zhengli (р.1964 г., вирусолог, завършила университета в Ухан, защитила докторат в Монпелие, Франция, в момента завежда Лаборатория за специални патогени и биобезопасност в Уханския Институт по вирусология. През февруари 2020 г. изследователи, ръководени от Shi Zhengli, публикуват в Nature статията „Епидемична пневмония, свързана с нов коронавирус с вероятен произход от прилепи“, а в друга публикация съобщават, че SARS-CoV2 е от същото семейство като SARS. През същата година екипът й публикува в Cell Research статия, в която твърди, че Remdesivir, експериментално лекарство, собственост на Gilead Sciences, има положителен ефект при инхибиране на вируса in vitro , и кандидатства за патент за лекарството в Китай - бел.моя)
….
Закономерен резултат от работата на вирусоложката е, че през декември 2019 г. диагностицира епидемията от нов коронавирус в град Ухан, когато заболелите са само 27
Вярвам, че дори в Ухан никой не би обърнал внимание на случилото се. Малко вероятно е болниците в града да са докладвали всеки ден на госпожата, кой е приет с пневмония и кой – с диария. Но ако сред 27-те болни има лабораторен работник, това би обяснило много неща.
Резюме. Имаме всички основания да смятаме, че създаването на хибридът между опасния, но тромав SARS и добре „летящият“, но безопасен за хората, коронавирус на прилепите е започнат от шибаняците от Северна Каролина, за да разберат дали подобна мутация възможна в природата. Научно любопитство?! След като им е забранено да се занимават с подобни „хуювщини“, работата по създаването на вируса е завършена успешно от още по-големите китайски „шибаняци“ в неадекватно защитената лаборатория на Ухан. И на всичко отгоре, както виждаме, успяват да съобщят радостната вест в съвместна статия и да докладват за успешно създадения човешки вирус със същата гордост и спонтанност, с които Гиркин (Игор Иванович род. 1970 г., служител на ФСС на Русия от 1996 до 2013 г. активен участник във въоръжения конфликт в източна Украйна от страна на самопровъзгласилата се Донецка народна република – бел.моя) успява да съобщи за „свален украински Ан-26“ в момента, в който е свален малоазийския „Boeing“ ….
ПОСЛЕПИС:
1.Качвам статията на Каганов в блога си поради нейното непреходно значение. Поднасям своите извинения на читателите за използваните изрази в резюмето! Ако някой се интересува от подробности – да посети линка на списанието и да се поразрови в Интернет. 

2.В експериментите с коронавируса, изолиран от прилепи (през 2014 г.)  Zhengli-Li Shi  (Ши Дженгли) работи под ръководството на Ралф С. Барик от Университета в Северна Каролина.



Няма коментари:

Публикуване на коментар