сряда, 22 април 2020 г.

НЯКАК СИ Е СТРАННА ТАЗИ ЕПИДЕМИЯ


Sapojnik, LiveJournal

Поздрави! Аз съм Алексей Рощин, политолог, психолог и политически стратег, известен в мрежата под името Сапожник (Sapojnik). Тук обсъждаме всичко, което е интересно за вас и мен в живота, но преди всичко – политиката. Въпреки че не забравяме за културата и изкуството. Welcome!

Днес в мрежата се е разбеснял един анонимник. Мъжът е груб, очевидно асоциален тип – но въпросите, които повдига и които ме притесняват са любопитни.
Как така затихна китайската епидемия? Нямаше и няма лекарства. Няма ваксини. Самоизолацията? Глупаво е. Куриери, полиция, доставчици на храна, чистачи на улиците, членовете на общината. Някой случайно се е закашлял, някой е хванал дръжката на вратата без ръкавица. Някъде вирусът е проникнал през вентилацията.
 ...
Искат да ни кажат, че са създали идеални стерилни условия в Ухан? Това е лъжа. Вирулентността на вируса е много голяма, дори ако някъде са успели да го възпрат, то някъде – на друго място, епидемията така или иначе щеше да избухне.
Второ: около 12 милиона души живееха в Ухан преди епидемията. Преди нея (и по време на избухването й) най-малко 5-6 милиона души са избягали от града!
Сред тях, естествено, по това време вече е имало много заразени!
Защо тогава в други гъсто населени градове на Китай (където са избягали) – няма такава епидемия? Какво се е случило? Няма лекарства. Няма ваксини. Няма карантина! Защо епидемията е само в  Ухан? Защо в останалата част на Китай има единични случаи на инфекция, но няма епидемия?
..
По-нататък: да вземем за пример „Русия” – това е свещена и прекрасна страна. Китайците живеят тук като у дома си, около 50 хиляди постоянно живеят у нас! Организираха си Chinatown – китайски град ​​край Омск и местните жители въстанаха преди два месеца – но в Русия все още няма коронавирус! В Италия (дявол знае къде) е пълно с болни, а в Руската федерация (доскоро) - няма нищо и никой!
Както и да е, по дяволите Русия! Вземете Тайланд! Там китайските туристи през януари тази година бяха многобройни като хлебарки! Десетки милиони! И не само по улиците! В бардаците те буквално облизваха тайландките и тайландските гейове от главата до петите! Как тайландците не се заразиха? Доскоро в Тайланд нямаше нито един болен?!
Как да разбирам това? Тайландските власти скриха епидемията от страх да не загубят туристите или какво? В крайна сметка да ви напомням, че високата температура и белодробните заболявания се понасят много по-трудно в горещ климат, отколкото в студен!
Значи наистина до неотдавна в Тайланд е нямало болни! И изведнъж внезапно се появиха, като по план ... Сякаш някой беше заповядал!
Вземете Италия. Целият север на страната е изпаднал в ужасна епидемия от два месеца, а на юг и в Рим почти няма болни! Как така? Та след Венецианския карнавал италианците се пръснаха на тълпи из цялата страна?!
Да продължа за Китай:
1.Защо им бе да строят временна болница за хиляда души за седмица? Какво е това – показуха (действие, насочено само и единствено към постигане на външен, благоприятен ефект, но изпразнено от съдържание – бел. Н.К.)? Или ескалация на истерия? В крайна сметка за тези цели можеха да преобразуват търговски зали, закрити стадиони!
Е, добре – сигурно е било необходимо мобилизиране и сплотяване на населението, показване на силата на управляващата групировка. Разбираемо.
2.Защо прекопаха пътищата? Кому беше нужно? Добре поставете препятствията, в края на краищата докарайте противотанкови ежове! А кой знае колко са пътищата към 12-милионния град? Всички ли бяха прекопани? Отново показуха или ескалация на истерия!
Добре, де. Но още не затихнала болестта, и китайците демонтираха 16-те бързо изградени болници! Сигурни ли са, че няма да има повече рецидив на коронавируса? И кой пое цялата отговорност?
Каква очевидна глупост се твори пред очите ни – лидерите на страната трябва да са уплашени от случилото се и ако епидемията все пак е започнала да затихва, те са длъжни дълго време да бъдат нащрек, да бъдат бдителни! А те правят обратното – ликвидират болници!
Добре, да продължим по-нататък. Още не беше ясно дали епидемията ще се развихри в Европа, а Борис Джонсън, Макрон и Меркел в един глас заявиха, че ще има много жертви и че ни очакват тежки времена! Как биха могли да знаят мащабите на възможното заразяване? Да не би да са ясновидци? Като че ли се възбудиха по команда (нещо подобно се случи и в България. На 14 март на брифинг в Министерския съвет лицето Мутафчийски заяви, цитирам: „Задава се една епидемия, която е с невиждана ярост в човешката история. Трябва да сме изключително отговори към нас, към нашите близки, колеги. Предстоят ни времена на изпитания, които не са само икономически. Ще се загубят човешки животи и то на тези, които са ни отгледали, които са ни дали живота.– бел. Н.К.)?!
Наистина ли знаеха за бактериологичната атака, която се подготвя срещу Европа, или получиха заповед – да вдигнат паника!
Същата Меркел с кошница с тоалетна хартия и три бутилки вино – това как да го разбираме? Че няма кой да й купи тоалетна хартия?
Да се върнем в Италия: показват ни армейски камиони с ковчези, снимат репортажи в крематориуми! А ковчезите са идеални, полирани! Налудничави картини, някакви! Ако е чумата - тогава всички ги погребват в общ гроб в чували? Няма време за сантименти! За какво са, по дяволите, полираните ковчези наредени до църквата? Кой глупак в колонията на прокажените ще извърши опелото? Само безумен самоубиец! Освен това никой не допуска роднините до погребението! Кой купува полирани ковчези на починалите? Мъгла и измама!
Както и да е! Оставам с впечатление, че няма медицина в света! Какво да кажа за научно-изследователските институти по вирусология, за почитаемите учени, за докторите на науките, за нобеловите лауреати?
Защо по дяволите са ни необходими тези паразити, след като Жириновски, Карен Шахназаров и други „храбреци” са канени в руски телевизионни студия като експерти по коронавирус?"
Интересно?!
P.S. Всеки опит за търсене на аналогии със ситуацията в България (с изключение на бележката ми за лицето Мутафчийски) е злонамерен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар