петък, 22 март 2019 г.

БЕРЕКЕТ ВЕРСИН, ГОСПОЖА…..

В броя от 22.03.2019 „Стандартнюз“ е публикувал писаницата на Светлана ВЛАДИМИРОВА1 „Търси се новият Желю Желев“ (https://www.standartnews.com). По повод 70-т годишния юбилей на НАТО и 15-т години от приемането ни в алианса, авторката умело е замесила тюрлюгювеч от:
1.Кръглата маса през 1990 г.;
2.Липса на големи национални приоритети и сайбия, който да ги осъществи;
3.„Новите“ национални идеи и структури и техните носители: Програма за ускорено и догонващо развитие (Ахмед ДОГАН), Визия за България (Корнелия НИНОВА), Съвет на стратегическо развитие (Румен РАДЕВ – доколко лицата в него са нови, може да прочетете в Мрежата, бел.моя) и Концепция за нова българска икономика (Томислав ДОНЧЕВ – до момента е известно само заглавието й, бел.моя);
4.Нашенските беднотия, скапано образование и здравеопазване, чувството за нещастие, демографска катастрофа, висока смъртност и прочие страховити беди, сполетели държавата ни (Финландия е държава с щастливо население, перфектна икономика и здравеопазване, добри доходи, но е първенец по алкохолизъм и самоубийства на глава от населението, а заради сериозни проблеми в здравната система правителството й тези дни подаде оставка, но това е друг проблем, бел.моя).
Края на писаницата е дълбокомислен, цитирам: „Времето за нова Кръгла маса отдавна е настъпило, но срещата сега изглежда почти абсурдна. Защото не е ясен домакинът, на който да не може да се откаже. ГЕРБ и БСП си говорят само на висок тон, патриотите са пред разпад, десницата е вечната „контра”. Президентският съветник Иво Христов във вторник пък скъса и последните мостове за институционални преговори като заяви, че не вижда смисъл от среща между държавния глава и премиера. Така че, търси се новият Желю Желев. Или Петър Дертлиев, който вдъхновяваше с думите: Държавата се управлява с таланта на цялата нация. Какво мислят за това Радев и Борисов? Добър повод да проверим какво сега означава за тях „За честта на пагона”. 
Подтекстът на писаницата е ясен. Дошло е времето за нов Отечествен фронт! Търси се само водачът!
БЕРЕКЕТ ВЕРСИН, ГОСПОЖА. ОТЕЧЕСТВЕНИТЕ ФРОНТОВЕ ОТ 1944 И 1990 ГОДИНИ МИ СТИГАТ.  И АКО ЗА ПЪРВИЯ САМО СЪМ ЧЕЛ КНИГИ, ТО ТРИДЕСЕТГОДИШНОТО ЗАДКУЛИСИЕ, ЗАПОЧНАЛО ОТ КРЪГЛАТА МАСА НА ВТОРИЯ СЪМ ГО ЖИВЯЛ.
И КАКТО СА КАЗВАШЕ В ПРИПЕВА НА ПЕСЕН НА ТРИО „СПЕШЕН СЛУЧАЙ“:
„Така времето минава и по-неясно става
за това кой е прав и кой е крив.
Едни правят стачки, други трупат пачки,
а денят е все по-мъглив.
И във тази бъркотия, и във тази щуротия
народът е в явен пасив,
ала някой има полза и времето
 използва да натрупа своя актив.“
Предпочитам, г-жо Владимирова, да имам още земни дни, за да мога да вървя ей така, без цел и посока, а навън да е пролет и …... да се радвам на живота!!
А БЪЛГАРИЯ СИ Е ЕДНО ДОБРО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ.
САМО ТРЯБВА ДА СПРЕМ ДА СЕ ЯДЕМ КАТО КУЧЕТА И ДА РАБОТИМ. ЗА СЕБЕ СИ И ЗА БЪДЕЩОТО НА ТИЯ СЛЕД НАС!
Бележка:
1-Не познавам г-жа Владимирова и не успях да намеря биографични данни за нея в Интернет. Ако някой прочете писаницата ми и знае нещо повече, нека ми помогне. Предварително благодаря!

Няма коментари:

Публикуване на коментар