вторник, 25 януари 2022 г.

Д-Р АТАНАС МАНГЪРОВ В СЕДМИЧНОТО ОБЗОРНО ПОЛИТИЧЕСКО ПРЕДАВАНЕ „БЕНОВСКА ПИТА“ НА РАДИО К-2

 

(въпросите, коментарите/вмятанията на Беновска са в курсив)

22 януари 2022 г.

-Защо предизвикахте прокуратурата, преди това лекарския съюз да Ви търсят наказателна отговорност, заради това, че Вие се интересувате научно защо трябва да се ваксинираме?

-Това говори зле за тези, които го правят и когато нямаш научни аргументи започваш да използваш силови техники. Аз никога не съм казвал на хората да не се ваксинират, но ваксинирането под натиск, за да пътуваш, да ходиш на театър, да ходиш на работа, даже на училище... това е лошо, отвратително.  Хората не са наясно с действието на Ковид ваксините и евентуалните последствия, не се знае и какво е тяхното съдържание, информацията е скрита. Аз не съм доволен от профила на безопасност на тези ваксини, защото този профил не може да се установи в рамките на 1 година. Вижда се, че тяхното действие изветрява за няколко месеца. Първоначално се казва, че си правим тези ваксини и край с тези неща, но се оказа, че не е така. Нас ни карат да се ваксинираме, ако ние се съгласим, но какво се случва и какво ще се случи с нас след това – не знаем и никой не може да ни каже.

ората не знаят и какво ядат – пилетата ги инжектират, в месото и млечните слагат прекалено много вода, въздухът е мръсен, хората живеят нездравословно и т.н.

-Притеснява ме неистовото желание да ни накарат да се набоцкаме. Не знам защо го правят. Това са ваксини, които са съвсем нова технология, която досега не е използвана за масово приложение. Тези РНК ваксини се намесват в генетичния апарат. Рибонуклеинова киселина, която носи информацията за какви белтъци да произвеждат нашите клетки. Когато се вкара, тя влиза в нашите клетки, но в кои точно – в тези на сърцето, на мозъка, на половата система, на други части на нервната система - кара нашите клетки да произвеждат чужди белтъци, срещу които нашата имунна система започва да образува антитела. Въпросът е доколко нашата имунна система не би могла да разпознае в един момент тези наши клетки, които произвеждат чужди белтъци, като чужди. Съобщават се данни за миокардити след имунизация, тези миокардити се дължат на това, че нашата имунна система започва да атакува клетките на сърдечния мускул. Това са автоимунни състояния. Къде точно отиват тези частици, които се вкарват с ваксините? Какво се случва с тях? Колко време се задържат? Казват, че тази РНК се разгражда за няколко дни. Сигурно ли е? Има съобщения, че това невинаги е така. Всичко това е информация, която се натрупва в течение на време и ние я нямаме, но въпреки това караме хората да се ваксинират. Не трябва да се карат хората да се ваксинират, за да ходят на работа и училище или с презумпцията, че ваксинираните пазят останалите. Доказано ваксинираните продължават да се заразяват и този аргумент е несъстоятелен.

-Какви доказателства имате, че който е ваксиниран е застрашен да почине? Ако не е ваксиниран, по-малко ли е застрашен?

-В сайта на Министерството на здравеопазването са изнесени данни за ваксинирани и починали и двете хипотези са, че са починали, въпреки поставена ваксинирана, което означава, че в определена част от случаите ваксината не действа, другата хипотеза е, че починалите са починали заради ваксината, защото има хора със същите характеристики, преболедували, не са ваксинирани и не са починали. Когато има натрупване на нежелани реакции като смърт – те трябва да се проучат. Тези ваксини са в третата фаза на проучване и още са под изследване.

-Доц. Ангел Кунчев ще влезе след Вас. Искате да кажете, че министерството и държавата ни заблуждава с тези данни, които публикува официално?

-Трябва да се мисли върху тези данни, да се извлече информацията от тях, министерството заявява, че няма случай на починал след ваксина и България е остров на спокойствието, а докладът на Европейската медицинска агенция съдържа десетки хиляди случаи.  Аз не искам да ме карат да правя нещо, за което не съм убеден, че е правилно. Ако аз не искам да направя това лично, това касае само мен. Това, че казват, че ако съм ваксиниран пазя другите – това просто не е вярно.

-Какви аргументи трябва да се дадат, за да бъдете убеден да се ваксинирате?

-Ако беше вярно това, че ваксинираните пазят останалите – щеше да е сериозен аргумент, но то не е вярно. Ако това беше така, държавите, които са ваксинирани на 90 и отгоре процента, там нещата продължават да се вихрят. За вчерашния ден имат над 70 000 нови случаи. Умирали по-малко. Мислите ли, че ако Ковид изчезне, ние ще умираме по-малко, отколкото в Израел, в Германия, в Обединеното Кралство – мислите ли, че това ще се случи?

-Аз не смятам, че ще умират по-малко хора….

-Не съм получавал съобщения от никого – БЛС и прокуратура, не съм разпитван.

-Какво ще правите, ако Ви отнемат лекарските права?

ямат основание да го направят, не съм спрял да лекувам, не съм извършил медицинско престъпление. Това, че управителният съвет на лекарския съюз, не знам в качеството си на какво счита, че това, което казвам, е неправилно – това не е основания да ме дават на прокуратурата и на етичната комисия, защото тук няма нищо неетично. Болните не се лекуват от управителния съвет на лекарския съюз и когато лекуваш един болен, най-глупавото е да се съберат еди-колко си души – едните са за, другите са против и въз основа на това да се взимат решения за лечението на един или друг болен.

-Вие ми  споделихте поне за 2 фатални случая на млади хора след ваксинация. ..

-Да. Спортистка на 28 години, имунизирана с Янсен, две седмици по-късно прави тромбоза, лежи в Окръжна болница, но в последствие почива. Друг случай с момче на 26 години в пълно здраве от Плевен, 20 дни след ваксинация развива консумативна коагулопатия, изчерпват се тромбоцитите. Не твърдя, че ваксината вреди. Твърдя, че не е доказано какво се случва след като си направите ваксина и в някои случаи това, което се наблюдава е доста неприятно. Не е редно, когато профилът на безопасност не е такъв, какъвто трябва да бъде, да се карат хората да се имунизират силово, за да можеш да работиш, пътуваш и т.н. Който иска, да се ваксинира, хубаво е, че има ваксини, но да се натискат с килифарски методи – ние не те караме, но за да работиш, трябва да се ваксинираш или ще ви пуснем, ако сте ваксинирани на 60 %. Кирил Петков говори друго, когато се срещнахме и искаше да бъде убеден, че няма нужда от зеления сертификат. Целта на този сертификат не е да пази хората, той от епидемиологична точка няма никаква стойност. Неговата цел е просто да тормози хората и да ги накара да се набоцкат.

-Европа квалифицира сертификата като документ с валидност незнайно защо 9 месеца.

-Ако се продължава така, ще се стигне до сериозно социално напрежение.

-Къде е политико-икономическата интрига? Четох, че Илон Мъск щял да слага чипове на своите служители, с които да следял „добросъвестно” кръвното налягане, какво става с кръвта, нервната система, психиката. Хората защо се страхуват, че могат да бъдат чипирани с ваксината и да станат обект на следене, изучаване, въздействие върху тяхната физика и психика? Откъде идва този страх?

мятам, че Мъск ще го устройва повече за него да работят роботи, вместо хора. Само преди 2 години ние избихме десетки, стотици хиляди прасета, кози, овце. Една госпожа от село в Странджа каза, че нейните животни няма да ги убива, защото им няма нищо, а всички са казвали, че носят резултати от френски лаборатории, имат десет титли, те са вирусолози. Нейното стадо и до днес е живо. Някой да ѝ каза – извинявайте?

-Не Ви ли подкокоросва Костадин Костадинов, който е антиковид ваксър, чисто човешки, но и политически? Той вади дивиденти от това, прави протести и между другото зададе много справедливи въпроси към здравните власти - да дадат сведения колко са починали след ваксиниране, например?

-Това го има на сайта на министерството, но там данните са в насипен вид и трябва поне един ден да се изчисляват.

 -С въпросите си Ви призовавам да отговорите убедително на хората защо не трябва да се ваксинират насилствено.

-Работя с ваксини, откакто съм започнал да се занимавам с инфекциозни болести. Аз всеки ден правя по няколко ваксини в моя кабинет. Тези, които излизат и казват правете това... повечето от тях, да не кажа всички, но една значителна част от тях не са поставяли през живота си една ваксина. Да направиш една ваксина не е само да набоцкаш някого, всичко каквото може да му се случи след нея, е отговорност на този, който я е направил.

-Вие имате много привърженици и много хора Ви подкрепят, но дали някой ще дръзне да Ви защити, ако Ви арестуват, ако Ви санкционират?

-За това трябват аргументи и доказателства. Аз се надявам и вярвам, че все още сме правова държава, в която човек може да се защити. Имам няколко адвокати, но въпросът е защо се стига дотам. Когато ти не можеш да се аргументираш научно, независимо, че твърдиш, че държиш науката за шлифера, ти да се намесваш с етични комисии, с прокуратура. Когато ти нямаш аргументи и хората не ти вярваш, най-лесното е да извадиш бухалката.

момента темата за Харвард е много актуална, управляват ни възпитаници на Харвард – Кирил Петков и Асен Василев...

-Този начин, по който те са завършили Харвард, е същият, по който навремето се завършваше висшата партийна школа в Москва и това е абсолютно аналогично – отиваш няколко месеца и се водиш възпитаник на Харвард. Аз по тази логика мога да се водя възпитаник на медицинския институт в Токио. Там съм бил 3 месеца, но никога не съм го казвал.

Накрая Беновска му подарява една тениска на Харвард, за да го пази в затвора. Доц. Мангъров отговаря, че винаги е искал такава. „Ще Ви помоля като тръгнете към следствието, да дойдете с нея" заявява Беновска.

Няма коментари:

Публикуване на коментар