вторник, 28 юли 2020 г.

ЗА КОГО ЛИ ГОВОРИ??


От интервюто на Талка СИМЕОНОВА  с Ахмед ДОГАН на 07.06.2009 г. (вечерта) след обявяване на резултатите от изборите за Европейски парламент*.

„….За мен най-страшното нещо в нашия политически живот е мутризацията на политиката, мутризацията имам предвид какъв бил, що бил, с неопределено битие и изведнъж се качва на лодката на властта и започва да дава акъл на другите.
Как се прави политика, господа, накъде вървим? Ако почнем на тоя етап такива типове да имат претенции да бъдат премиери, за какво става въпрос, за какво усещане, за какъв опит, за каква стратегия, за какви национални интереси? Че вижте им само езика, на който говорят, това е силов език, това е езикът на реваншизма, езикът кой кого победил. Кого си победил, бе, кого си победил? Без конкретни представи за правене на политика, принципи, философия, да не говорим за критерии и т.н. Такива сме ги виждали много и моята молба е към целия български народ, към медиите специално, за мен тези субекти се създадоха от медиите. Вие така, изживявайки се като субекти на историята, в правенето на историята, се състезавате с нас и създавате продукти по неясни проекти и после се чудите, абе как стана така. Ами става така, вие ги създадохте.”
*-апропо, само социологическата агенция „Барометър инфо” почти е познала резултата на победителят – ГЕРБ (прогнозата на агенцията е 25% от гласовете, реалният резултат – 24,4%). Останалите – „Алфа Рисърч”, „Сова Харис”, МБМД, НЦИОМ и „Скала” просто грешат! Не само медиите изграждат неясни продукти, но и социолозите, дами  и господа!
Източници: www.dnevnik.bg и https://bg.wikipedia.org   

Няма коментари:

Публикуване на коментар