петък, 13 юли 2018 г.

КАК СЕ ВОДИ ХИБРИДНА* ВОЙНА….


„Живеем в свят, в който реалността е подменена от вестникарските статии и телевизионните предавания. Ако определено събитието не съществува в тях, значи то не съществува въобще!”
Николай Стариков
Отваряш броя на в-к „Труд” от 14 юли 2018 г. (електронен или книжен вариант) и четеш впечатляващо заглавие: ”ЕС трябва да действа. Под Тръмп НАТО загива.”
 Научаваш, че срещата на върха в Брюксел  е била „фестивал на садомазохизма”, че към престъпниците  отколкото „това, което Тръмп демонстрира към колегите си”, че „в един момент на Макрон се наложило да прекъсне изказването си за близо минута, докато Тръмп завърши частния си разговор и отново се съсредоточи върху срещата” и прочие пикантни подробности, които посетителите на блога ми могат да прочетат и сами.

Писаницата завършва с умопомрачаващо заключение на автора за близката смърт на алианса.
 Цитираното „произведение” е кратко, стегнато и с пределно ясно послание към читателя – време е България да напуска НАТО. При това не е от къде да е, а е превод на материал на зам.главния редактор на базирания в Брюксел сайт EURACTIV.com  Георги ГОТЕВ.
Вярно е, че оригиналното заглавие на материала е променено („Тръмп завърши срещата на върха на НАТО щастлив, казвайки, че го е направил „много по-силен”), но това е право на редакцията на „Труд”, макар че не беше зле да отбележат промяната. 
Няколко думи за автора.

Г-н Георги ГОТЕВ преди да започне кариерата си в Европа се подвизава в българските медии – бил е зам.главен редактор на в-к „Стандарт”, публикувал е и в други издания. В битността му на зам.главен редактор е разкрит като агент „Иван” на Второ главно управление на Държавна сигурност (Решение № 111/ 17.02.2010 г.). В решението изрично е отбелязано, че комисията разполага с документи, удостоверяващи принадлежността „на Георги Горанов Готев към органите по чл. 1 (от Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия -  бел.моя) след 10.11.1989 г.
Сега ще се върна към заглавието. Омесвайки пикантерии от срещата на високо равнище в Брюксел и игнорирайки заключителната декларация, г-н Готев цели да създаде една изопачена (измислена) представа за състоянието на алианса в главите на българите! Особено на тези, за които единствения меродавен източник за света са новините от хартиените издания на вестниците и новинарските и коментарни рубрики на някои телевизии. Манипулацията му е особено успешна, ако вземем предвид и писаниците за очакваната смърт и на Европейския съюз. Остава само да бъде разпространена от други сайтове в мрежата, които не е задължително да се позовават на Готев.Какъв е подтекста на манипулацията и на кой „Мамон”** служи днес Георги ГОТЕВ не зная! МАКАР, ЧЕ СЕ ДОСЕЩАМ. А вие, дами и господа? 
 Бележки: 
*-не обичам този термин и в случая го използвам за краткост.
**-според Новия завет бог Мамон олицетворява материалното богатство и алчността.




1 коментар:

  1. Нали ви казах, че манипулацията на тема НАТО ще продължи, цитирам: „..Разбира се Европа се ядоса. В Брюксел никой не посрещна самолета на Тръмп. Кралят на Белгия и ръководителят на МВнР бяха в Русия на Световния шампионат по футбол. Премиер министърът – във фен-зоната. С това европейците показаха на американския лидер, че също са способни да покажат зъби. За съжаление за Тръмп, те накрая разбраха, че Алиансът по същество е нужен само на САЩ. И американците финансират НАТО съвсем не от благородство, а изключително за лична изгода.” Текстът е чуждестранен! Преведен е от госпожа М.Желязкова. Само дето нищо не ни казват за произхода му! ЩО ТАКА!? Писаницата е от сайта POGLED.info под заглавие "Доналд Тръмп устрои скандал на срещата на НАТО" от 14-. юли 2018 г.

    ОтговорИзтриване