неделя, 15 април 2018 г.

МАНИПУЛАЦИЯ?!

Днес разкритикувах г-жа Кристина Кръстева за публикацията й от 14.04.2018 г.


Колажът съпроводих със следния текст, цитирам:
„Ключовата дума за разбиране на съвременните изтънчени форми на fake news не е ДЕЗИНФОРМАЦИЯТА, а МАНИПУЛАЦИЯТА! Ето защо информационните аномалии (както е правилно да се наричат fake news) имат задача не да „нахранят потребителя с лъжлива новина”, а да го накарат да оценява фактите от действителността в изгодна за манипулаторите светлина (от една моя по-стара публикация в блога по темата за следистината)!
А за манипулацията, както казваше един поет, БРОНЕБОЙНИ ПАТРОНИ НЕ СА ОТКРИТИ, НЕ СА ОТКРИТИ! И едва ли ще бъдат!
Само че за целта и Вие и Мария Габриел трябва ПОВЕЧКО ДА ЧЕТЕТЕ!!
Апропо, госпожо Кръстева, как да „хейтвам" МАНИПУЛАЦИИТЕ, с които ни заливат от ТV екрана (по няколко пъти на ден) и от страниците на газетите, като НЯМАМ ДОСТЪП ДО ТЯХ?”

Сърфирайки из вестниците открих една публикация на професор Дуранкев.



Елементарна уйдурма и по тази причина няма да я коментирам. Чудя се какво правят Дуранкев и небезизвестния професор „Економов” в УНСС, и по-точно – как преподават на студентите едностранно оцветените си политически науки? Впрочем това ми съждение се отнася и за доста преподаватели от Софийския университет, които подобно на „Економов” са абонирани и за коментатори в български телевизии (Дуранкев нещо го не виждам в последно време).
Публикацията на Кръстева ми припомни част от вчерашното ТV предаване на Любо Огнянов в Канал 3 – „Игра под високо напрежение….”. С гост в студиото Христо Проданов, депутат от „БСП Лява България” (на малката снимка).


Гостът е млад човек – роден е 1977 г. (децата ми са по-възрастни от него), с панагюрски корен, а по образование – икономист и инженер. Не зная коя от двете професии надделява в душата му! Но е баш манипулатор!
Пита го Огнянов за позицията на БСП по отношение на електро-разпределителните дружества (ЕРД) и той смело отговаря -  „Тя не е променяна от 14 години”(според социалистите държавата трябва да участва в управлението им или да ги национализира – бел.моя). Добре бе, джанъм. Вие нямате вина за договорите, сключени от правителството на Царя, в които държавата имаше само 33%, които нито й носеха дивиденти, нито й осигуряваха блокираща квота. Да, но след Симеон дойдохте вие на власт. За четири години що не ги променихте?! Може би защото без гласовете на Симеон ІІ и Доган, Станишев щеше да види Министерския съвет през „крив макарон”?  И как не се посвенихте да обвините други, че правителството е абдикирало от задълженията си, като продало дяловете си в ЕРД.
Вторият въпрос – „Защо правителството на Орешарски е отказало да преговаря с чехите за ЧЕЗ?”, също получава твърд отговор: „Орешарски твърди, че не е получавал такова предложение!”. Да, но и други отричат да са получавали такова предложение! Защо на едни вярвате, а на други не г-н Проданов?
На третия въпрос – „Не използвате ли за политически цели искането на ЧЕЗ до КЕВР за рязко увеличаване на цената на нощната енергия?”, гостът твърдо отрича! Били загрижени за потребителите?! За какво сте загрижени, господине? За нещо, което не е станало? Или сте решили да биете „самара” на председателя на КЕВР. Само дето не се въздържахте да кажете, че целта ви е да свалите правителството, щото то веднъж вече си е заминало „заради цената на тока”.
Толкова за ЧЕЗ! Макар че манипулациите на Проданов не свършиха с горните три въпроса.
Върхът на анализите на господина стана твърдението му, че т.нар. „телкаджии” (тази дума използва и той – бел.моя), т.е. людете с фалшива инвалидност, били МУТРИ С ЛАНЦИ И ЛУКСОЗНИ АВТОМОБИЛИ!  Мехлем за слуха на част от инвалидите!! Апропо, БСП ли плати автобусите до София, за да протестират срещу нещо, което не се е случило?
А от мен, г-н Проданов запомнете, че умението да лъжеш и манипулираш е едно от нещата, които отличават човека  от животните. Някога хората се срамуваха ако ги нарекат лъжци. За съжаление днес го правят с гордост!


Няма коментари:

Публикуване на коментар