сряда, 24 юни 2015 г.

Сънищата ми нашепват.....



Легнах си както обичайно. И ми се присъни чудна история. Седя пред телевизора, гледам някакви познати лица и разсъждавам на глас:

„......Когато чуя изявленията на някой русофоб (прикрит днес като путинофоб), първото нещо, което преминава през главата ми, е че лицето най-вероятно е пребивавало продължително време в бившия СССР – като студент, аспирант (докторант), курсант във военно училище или слушател в съветска военна академия. Тази ми хипотеза почти винаги се потвърждава н Google. Второто ми предположение е свързано с допускането, че лицето, учило в Съюза, се е завърнало разочаровано от там. Възможно е разочарованието да е настъпило и по-късно – след завръщането. По този повод се сещам и за един френски лаф  – „Cherchez la femme, pardieu! Cherchez la femme!” Това предположение обикновено не успявам да докажа. Вероятно ще кажете - глупави мисли на един атеросклеротик.

Лошото е обаче, когато те споходят не само глупави мисли, но когато вземеш, че ги оформиш в несъстоятелни тези и ги изречеш публично – къде в радио, къде в телевизионен ефир.

Като тази, че тежките задокеански танкове и БТР ще ни пазят от едни „малки и весели зелени човечета”, които застрашават националната ни сигурност! Не разбрах от какъв произход са човечетата и по какъв повод (от какъв интерес) ще идват у нас. Не ми се изясни и способа за пристигането им – по суша, по въздух или като морски десант. Възможно е обаче да пристигнат и хибридно?! Сигурно тези човечета ще са много и юначната ни войска няма да може да се справи с тях. Възможно е и обратното – да не са много, но и войската да не толкова юначна.  Но това са подробности.

Друга подобна теза е, че е крайно време българският премиер явно да артикулира своята русо (путино) фобия и да престане да се крие зад СПД или част от министрите си!




Не разбрах какво мисли по въпроса прайм-министърът, и дали е поискал подобен съвет. Той понякога обича друг да му изказва мислите, за да може след това да го пляска по ръчичките! Но това също са подробности.

Още по-стряскаща ми се видя тезата, че поменатият прайм-министър харчел народната пара за всичко друго, но не и за национална сигурност. Дал 55 млн. лева за някаква си ограда, пък за други работи не искал..... Тази ограда май щеше да ни пази от едни други, мургави човечета, които не хипотетично, ами съвсем реално ни налазват ката ден, но .......Много смел тоз чиляк от екрана бре! Ама много.....”

На това място сънят свърши и се събудих........

Така че всяка прилика с реални личности, пък били те и академични и реални събития е случайна, продукт на нашепвания на старчески сънища ........

Няма коментари:

Публикуване на коментар