петък, 26 септември 2014 г.

Размишления на куп ІІ



Размишления 15
"Вие не сте тук да мислите! Вие сте тук да знаете!" казала професор Милена Цанева на един изпит на студентите си. Пък една студентка върло се възмутила. Че и пречели да мисли върху незнанието (цитат по Бойко Ламбовски от в-к „Сега” от 23.09.).
Браво на професорката. Казала е една простичката истина – можеш да мислиш само ако знаеш!
За 15 години преподавателски труд и аз се нагледах на доста „риформи” в учебния процес на висшето школо. Целта на които беше да научим студентите да мислят, преди да знаят. Да водим лекции-дискусии по ненаучено знание. Да преподаваме изпреварващо, тацитно и експлицитно знание. Да запомняме постулатите на Мао, пардон на един бивш военен министър. И най-паче да произвеждаме лидери, сиреч водачи.
И пази боже да изкажеш обратно мнение.
Пък след това се чудим що ни била такава държавата! И що било пълно с административни калинки.
Ами ние си ги създадохме. Висшисти с капацитет да мислят „нищо” върху недоученото „нещо”!
Млади хора, които познават без да различават!
Да са ни живи и здрави!
Размишления 16 (среднощни)
В New York на господин президентът му се привидяха едни малки зелени човечета. С автомати „Калашников”. Дето правили незаконни референдуми. Пък след това една мечка анексирала територии. Причините за зрителните халюцинации са добре известни на медицината. Какво ли ги е предизвикало? Вероятно глобалните климатични заплахи. Щото американците са стиснати за пиячка.
В българско, вицепрезидентката даде ново определение за война – „частична световна”. Била започнала. На кръгла маса на дипломати в София! Пророчица! Принос във военната теория. Прав е генерал Александър Свечин (руски и съветски военен теоретик - бел. моя) като твърди преди близо 100 г., че термините във военното дело са това, което са формулите в математиката. Военните съветници в т.нар. президентство добре да си записват.
Г-жа Сталинка пък заявява, че светът е пред хуманитарна катастрофа, щото такива кризи не е имало от Втората световна война насам! Явно не може да се отърве от старата си роля!
Картинки мили, родни и страшни. Да си вземеш белия чаршаф за саван и да се запътиш към Орландовци!
По едно време и мен ме налегнаха едни халюцинации. Представих си личната преводачка на Хитлер като постоянен представител на Германия в Съвета за сигурност на ООН. А дъщерята на Химлер – председател на УНИЦЕФ.
Пък не бях пил нищо!
Размишления 17 (сутрешни)
Тази сутрин Коритаров заяви смело и "безотговорно" (ТV7), че Изетбегович е пророкувал създаването на Европейския съюз. Не зная как точно! По времето когато се реализират идеите на Шарл Моне и Робер Шуман е бил около 25-26 годишен. При подписването на Римския договор - 32. Може пък да е прогнозирал договора от Маастрихт (1992 г.). Ама кой да го попита! Авторитетите от ДС само се слушат. Хайде обаче да не ровя костите на мъртвеца Изетбегович. Може пък агент Алберт да е по-осведомен от мен.
В друга телевизия (Нова ТV) Осман Октай ефенди, също толкова смело и "безотговорно" се похвали, че когато ТОЙ прогнозирал краха на КТБ... и т.н. Таман си бях внушил, че само вицето Попова и Сталинка са новите пророчици и тоя го бях пропуснал. Октайски, сиреч фелдшерски глъмотии! Ама редовно тиражирани по българските телевизии.
От Хекимян (bTV), пардон от един негов гост - служебен министЕр научих, че в НЕГОВОТО министерство на вътрешните работи имало много политизирани служители от средния ешелон. Че ги има и че политическите партии от 25 години яко кадруват там и в Министерството на отбраната е ясно и на един ученик от средното училище. Ама кога министерството стана негово и на мен не ми е ясно?
Размишления 18
Четох един материал. За информационно-мрежовите войни. Оказва се че в тях активно участват:
-"Националните"средства за масово осведомяване;
-Обществени и религиозни организации;
-Културни учреждения;
-"Национални" неправителствени организации (NGO)и други движения със задгранично финансиране;
-Дейци на науката и културата работещи по чужди проекти.
Най-после ми стана ясно защо България си отива.
Има ли народ, който да издържи четвърт век във война?
Размишления 19 (от бесни, та по-бесни!)
Върви, народе Заблудени,
към Ада смело ти върви,
с Простащината*, сила нова,
Съдбата си опропасти!

Върви от Глупостта споходен!
На Бунището ти иди!
Че от Простащината воден
и Бог не ще да те спаси!
* - Качество или множество от прости и неуки но властолюбиви хора. По избор на прочелите тези редове!


Няма коментари:

Публикуване на коментар