четвъртък, 27 февруари 2014 г.

Среднощни размишления



“Добрите хора не се нуждаят от закони, за да се държат правилно, а лошите винаги ще намерят как да ги заобиколят“. Платон Как да повярвам на българските политически малоумници, че за дереджето ни са виновни Конституцията и калпавите закони?
„Народът, загубил своя език, е осъден да играе на световната сцена само безгласни роли, т.е. роли на лакеи. ....С всички фибри на своето човешко същество, аз чувствам, че в нашия скъп роден език е целият наш живот, цялата наша душа. Щом като най-малката заплаха надвисне над чешкия език, нервите ни се изопват и ние се втурваме в бой“. Ян Неруда, чешки писател, 1890 г. Като гледам какво става в България, май ни очаква съдбата на лакеи от миманса.
“Грешките в политиката са като туберкулозата. Когато са поправими, те са невидими, а когато станат видими те са нелечими” Ото фон Бисмарк. В това е българският политически проблем. Преждевременно закрихме туберкулозните диспансери. И трудно диагностицираме грешките си.
„Простащината е национално богатство. Тя бе национализирана непосредствено след Девети септември 1944 г. и приватизирана непосредствено след Десети ноември 1989 г!” Неизвестен автор. Що не се опитаме да я дадем на концесия. Белким се отървем!
“Стойността на образованието се измерва не по броя на прочетените книги, а по употребата им.“ Плутарх. Трагедията на българските политици не е само във факта, че малко четат, а в това че трудно научават прочетеното, а още по-трудно го употребяват!
“По-опасно нещо от управление на ренегати няма”. Анонимен автор. Лицата от Реформаторския блок и някои други партии ми говорят само едно - Бог да пази България!
Non barbara fecit philosophum. Брадата не прави философа. Доказателство е Едвин Сугарев!
Si vis pacem, para bellum – Ако искаш мир, готви се за война, приписват се на римския историк Корнелий Непот (94—24 година преди Христа). Нашата армия и  за мир не става, камо ли за война!
 „Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни“
Алберт Айнщайн.
Докато се опитваше да бъде морално ценен, другите забогатяха.

Няма коментари:

Публикуване на коментар