четвъртък, 1 февруари 2018 г.

ПЪРВОФЕВРУАРСКИ РАЗМИШЛЕНИЯ...



В последните дни в нашето общество се появи нов разлом – програмата по история за бъдещите десетокласници. Той започна от спорове между историци и политици в телевизионните студия,  прехвърли се в Интернет сайтове и групи във Facebook, за да завърши вчера в пленарната зала и кулоарите на Народното събрание.
Няма да коментирам програмата. Не че нямам право – петнадесет години съм участвал в правенето на  учебни програми. А защото ПРОСТО НЕ СЪМ Я ЧЕЛ. А и не мога да си позволя реагирам УСЛОВНО-СИГНАЛНО (подобно на кучетата на Иван Петрович Павлов бел. моя) както Петър ВОЛГИН в едно ТV студио, който си позволи да я напада ЯРОСТНО, САМ признавайки, че НЕ Я БИЛ ЧЕЛ.
 Ще си позволя да перифразирам Аристотел:

„Платон ми е скъп, но МОИТЕ МИТОВЕ са ми ОЩЕ ПО-СКЪПИ!”
Така си живеем, дами и господа! С митове! Всеки със  собствените! От 1878 г. насам.
И ако не се разделим с тях, РАЗЛОМИТЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ.
БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ОТ КАКВО СА ПРЕДИЗВИКАНИ!
**

Българинът Б.Д.* ще организира в неделя – 5 февруари, Професорско движение, целта на което е, да се свика Велико Народно събрание, да се промени Конституцията и да се превърне татковината ни в ПРЕЗИДЕНТСКА република. В исторически план се позовава на успехите на Царство България след 9-то майския преврат на Кимон ГЕОРГИЕВ (участник в три преврата – 1923, 1934 и 1944 г.) и еднолично назначаване от Царя на т.нар. (от Б.Д. – бел.моя) „професорски правителства”! От съвременната действителност той цитира репликата на г-н Радев за „атрофиралата” парламентарна република и факта, че е имал за министър на културата „фризьорка” (вярно е, че г-жа Нина Чилова е работила като фризьорка в родния си град, но е завършила Юридическия факултет на Софийския университет – бел.моя).




Няма да споря с господина! Не съм толкова вещ в историята!


Но помня служебните кабинети, назначавани ЕДНОЛИЧНО от български президенти – на Ренета Инджова (няма да коментирам кабинета на дамата), Стефан Софиянски, Марин Райков, Георги Близнашки и Огнян Герджиков. 
От изредените кабинети май най-успешен беше само този на Софиянски.
 Защото успя да овладее стремителното падане на България след поредния и́ ФАЛИТ. Ако беше останал обаче повече от три месеца, може би и той щеше да се орезили. Но това е само хипотеза.

Останалите ще ги запомня с:
1.Бащата на г-н Марин Райков – офицер от Първо Главно управление на Държавна сигурност, с родството (племенник по майчина линия бел. моя) на душеприказчика на Жан Виденов - Валентин Вацев и как се премиерът се САМОНАЗНАЧИ за посланик в Италия;
 2.Родството на Георги Близнашки с генерал Кацамунски (съпруг на другата дъщеря на генерала, а не на доведената Анна Заркова – бел.моя), авторството на култовата реплика при погребението на Йордан Йотов, член на Политбюро на ЦК на БКП – „Чичо Дачо продължавам(е) борбата!” (злите езици казват, че и с него има роднински връзки – бел.моя)  и изявеното му ПОЛИТИЧЕСКОТО ХАМЕЛЕОНСТВО;
 3.Политическите пируети на Огнян Герджиков и министрите му, особено на отбраната (генерала-кариерист Янев), вътрешните работи (маскиран като Хитлер) и здравеопазването (пъчещ се като герест петел в Гербовата зала на „Дондуков” 2). 
 Вероятно помните подробности за действията на последния служебен кабинет и по тази причина няма да ви отегчавам.

Няма да ви отегчава и с имената на президентите, които са ги назначавали.
Та как да вярвам, дами и господа, на МОРАЛНО-ЕТИЧНИТЕ КАЧЕСТВА и БЕЗПРИСТРАСТНОСТТА на който и да е бъдещ президент и в кадърността на еднолично назначавания от него кабинет, както предлага Б.Д.
*- Г-н Б.Д., човек и добре да живее може да стане за кашмер. Помня как преди 20-на  години в „Нощен труд” се хвалихте, че до 25-та си годишнина не сте спали с българка и напоително разказвахте, каква трябва да бъде ******а, която мъжът трябва да лиже (вероятно споделяхте личен опит изпод юргана). 


ТОГАВА СЕ СМЯХ ОТ СЪРЦЕ!
НО ДНЕШНИТЕ ВИ ИДЕИ НИКАК НЕ СА СМЕШНИ…..
  


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар