неделя, 25 февруари 2018 г.

НЕОБИЧАЙНИТЕ ЗАПОДОЗРЕНИ...
Когато чуя Юлиана Методиева (журналист, съосновател на БХК, сайта „Маргиналия” и прочие) и Николай Поппетров (Институт за история на БАН, изследовател на крайнодесните и антисемитски движения в България от 30-те години на ХХ в., подозирам го в някои политически пристрастия, но нямам доказателства), гости на Гого Папионката в предаването му „Необичайните неподозрени” – ТV OnAir, 25.02.2018 г.,  да говорят за антисемитизма на генерал Луков, се сещам за два вица.В първия виц Моше, критикува Исак, че чете както семитска, така и антисемитска литература. Исак отговаря:
-Моше, когато чета семитска литература изпадам в депресия, защото се оказва, че ние, евреите сме непрекъснато преследвани, от дълбока древност и до днес… А когато чета антиеврейска литература ми става радостно и леко на душата – ние сме велики, ние ръководим света и т.н. ….
Вторият виц е мой превод от руски и е свързан с гордостта на днешна Украйна с Нобеловите й лауреати*, цитирам:

„1952Селман Ваксман, Нобелова награда по физиология и медицина, роден в Руската империя (днес селото е пределите на Украйна);
1966Шмуел  Агнон, Нобелова награда за литература, роден на територията на Полша (днес градът е в пределите на Украйна);
1971Саймън Кузнец, Нобелова награда за икономика, роден в Брест на територията на днешна Беларус, учи в Украйна;
1981Роалд Хофман, Нобелова награда за химия, роден на територията на днешна Украйна;
1992Жорж Шарпак, Нобелова награда за физика, роден на територията на днешна Украйна.”
*-забележка – посочените учени само са родени в Украйна, но откритията си са направили като граждани на САЩ или страна от Западна Европа. Забележката е проверима в Google.
Вицът завършва със следното четиристишие:
„Бай Нобел туй не е видял,
а иначе би полудял!
И всеки награден семит,
взривил би с шашка динамит!”

Според Методиева и Поппетров, днес българският антисемитизъм е отстъпил място на омразата ни срещу турците, циганите, педерастите, лезбийките, джендърите от 34-я пол и т.н.

Интересното е, че плювните им съвпадат с тези на крайно леви, леви и десни партии – някои парламентарни, повечето драпащи да влязат в Камарата! 
Какво да се прави?
ОСОБЕНОСТИ НА БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ..... манталитет!
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар