понеделник, 5 февруари 2018 г.

О, ВРЕМЕНА......



В един сайт прочетох, че във Въоръжените сили на Руската федерация се възстановява Главно политическо управление. Изисквала го усложнената и бързо променяща се военнополитическа обстановка в света. Авторът на публикацията се беше позовал на „Интерфакс.ру”. Реших да проверя. Оказа се, че позоваването е истинско. 


Стана ми любопитно, каква е биографията на автора на съобщението – Александър Каншин (на руски Александр Николаевич Каньшин – бел.моя).


И ето какво установих:
Каншин е роден през 1956 г., а през  1977 г. завършва военно училище. Военната му кариера е типична за ПОЛИТИЧЕСКИ ОФИЦЕР:
-последователно е комсомолски секретар на курсантски батальон, помощник началник на отдел по комсомолската работа в Политотдела на училището  и ЗКПЧ на полк;
- през 1990 г. завършва Военно-политическата академия „Ленин”;
-от 1985 до 1991 г. е помощник началник на политическото управление на  СВ (сухопътни войски бел.моя) по комсомолската работа, а от 1991 до 1993 г. – старши офицер по работа с личния състав в СВ;
През 1993 г. е  уволнен в запаса със  звание полковник.
Като офицер е награждаван многократно, вкл. и с Орден на Руската православна църква.
От 1997 г. е  председател на Съвета на Директорите на Националната асоциация на обединението на офицерите от запаса от въоръжените сили на Руската федерация.
От  2006 г. е член на Обществения съвет при Министерството на отбраната на РФ, а в момента е заместник председател на съвета.
Каншин е доктор на философските науки и действителен член на Академията на военните науки.
О, времена, о нрави…. 
Древните казвали, че всичко тече и всичко се променя”! Промяната май не касае ръководството на Кремъл. Там тече реставрация! Опазил ме Бог не под знамето на Маркс, Енгелс, Ленин, Сталин и последвалите ги вождове на СССР.  А под знамето на изживяващият се като „император всероссийский” Вл.Вл.П. и с помощта на Руската православна църква. 
И не е чудно, че бивши политически офицери са в първите редици на последователите им.
Пред тях нашите „политики” бледнеят, макар че един се бе докопал до висшите етажи на властта. Ама за малко!
А какво ще учат офицерите, сержантите и войниците наместо марксизъм ленинизъм не зная. Може би вероучение и как бюстовете на Николай ІІ „мироточат??




Няма коментари:

Публикуване на коментар