сряда, 24 януари 2018 г.

ОТЧЕТИ…..



Слушах внимателно отчетите на обитателите на „Дондуков” № 2 по повод годишнината от встъпването им длъжност!

Що така ми напомниха за Боянските ливади на покойният Желев и „Иване, кажи си!” на Петър Стоянов. То бива злоба към изпълнителната и законодателната власт, ама толкова не бива! Не можаха да разберат и двамата, че ДВАМАТА не ВЛАСТ!
За покойника – ще си замълча, но политическата съдба на бракоразводния адвокат е известна.
Няма да коментирам повече езика и политическите тези на президента. И на Йотова! Чудя се само как госпожата набързо си извъртя подгърбието по повод на една конвенция?! Но това е друга тема!!
Ще коментирам нещо, което ме впечатли.
Според президента в България има „настъпление срещу свободата на словото”?! Къде го е видял, освен в т.нар. „Бяла книга” на Прокопиев-Дончев-Донев, не зная?!
Няма да съм голословен! 
Сутринта слушах в една телевизия доклад-анализ на др. Горан Симеоновофицер от Първо главно управление на Държавна сигурност, в момента председател на Асоциацията та разузнавачите от запаса, за международната и на Балканите сигурност.

 Акцентът беше поставен върху проблемът за противопоставяне на опитите на САЩ да доминират в международния ред и сигурност, цитирам: „Докато САЩ продължават все още да залагат на своя глобалистичен неолиберален модел за развитие на един еднополюсен свят, изцяло зависим и контролиран от тях, то Русия на Путин - с променлив успех, но с необходимата последователност, се стреми да противодейства…. България продължава да е без Национална доктрина, тоест без ясна визия и стратегически приоритети за своето бъдещо място и роля в съвременния свят. Този факт, в съчетание с горните  дадености, ни дава основание да  направим извода, че България днес се намира в шизофренична позиция. От една страна, ние се придържаме към поетите ангажименти в рамките на НАТО и следваме неговата основна военна доктрина, че Руската федерация е основна заплаха, като всички военностратегически планове  на пакта са насочени „на изток”. При това положение България едва ли може успешно да се разграничи, за да води  политика, основана изцяло на собствените си интереси. Затова е много трудно да доказваме на Русия, че нямаме нищо общо с вражеската политика на НАТО, защото, видите ли, ние твърдо държим на историческата близост между двата народа. Особено като се имат предвид разположените на наша територия няколко военни бази на НАТО…” (по сайта „Епицентър”, в който може да прочетете пълния текст на доклада - бел.моя).
Нямаше как да попитам ексразузнавача, както и президента, дали беше възможно да се говори срещу политиката на СССР в международен план преди 1989 г. Май не беше ВЪЗМОЖНО, другари!!
И АКО ТОВА, ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ НЕ СЕ НАРИЧА ДЕМОКРАЦИЯ И СВОБОДА НА СЛОВОТО – ЗДРАВЕ МУ КАЖИ!
ДОБАВЕНО НА 28.01.2018

 Публикацията е на PRAVDA.ru от 02.08.2016 г. За нея се присетих от коментар на Любослава Русева, публикувана в Pan.bg. Оригиналът може да прочетете в reduta.bg. Коментарите оставям на вас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар