четвъртък, 26 октомври 2017 г.

Да си болен в ШВЕЙЦАРИЯ….



От една стара дружка в Интернет, цитирам:
„Днес пристигнаха с бърза поща документите ми за постъпване в болницата.

Датата е след месец, но хората мислят за всичко предварително. В снимките има информация за пациента, денят на приема, час. Телефони за контакт с отделенията и лекарите. Мястото, където може да паркирате с кола или как да стигнете с автобус. Отделно в самата болница има безплатно такси, което като разход се поема от болницата.
Меню за пациента, информация дали и как да използва Интернет и телефона на стаята в която ще бъде настанен. Директен контакт се изисква от близките след оперативната интервенция да съобщят на даденото лице или приемно лице, как е минала операцията.
Изпратили са ми копие от болничният лист, където е написано на кратко диагнозата и лечението. Накрая с подпис и поздрави от лекарите. Ако си мислите се шегувам, никак даже. Отделно и много важно за пациента е посочена листа с медикаменти, които разреждат кръвта да внимава, ако ги използва да се консултира с лекуващият лекар.
….в Швейцария си ЗАДЪЛЖЕН да плащаш здравни осигуровки, ако се ОТКАЖЕШ от тях НЯМА УСЛУГА, само биха те приели като спешен случай в отделението, иначе си плащаш за услугата кеш. Не знам работодател да приеме някой без здравна осигуровка или ако има те подлежат на солени глоби.
Я да оплюем и швейцарската здравна система, дами и господа от Facebook. Която не ни приема НЕЗАБАВНО! Не коментирам и размера на здравните осигуровки!

Няма коментари:

Публикуване на коментар