четвъртък, 17 декември 2015 г.

С чужда пита.....

Спиридонов (otbrana.com}услужливо ни уведомява, че българите от Босилеград изказали благодарност на лекарите от ВМА, които ги лекували безплатно, като изнесли концерт във фоайето на софийската болница.

Инициативата за безплатното лечение била на прайм-министъра Борисов от преди 7 години. В дописката пише, цитирам: „Когато става дума за лечение и използване на  скъпо струващи медикаменти и консумативи, те ги заплащат, както всички останали български граждани, каза полковник професор д-р Венцислав Мутафчийски, заместник-началник на ВМА по диагностично-лечебната дейност. Повечето от тях, уточни той, вече имат български документи, което им дава възможност да се осигуряват. В основната си част, ние НАИСТИНА ГИ ЛЕКУВАМЕ безплатно, посочи полковник Мутафчийски. Това, обясни той, Е ОБСЪЖДАНО ШИРОКО ОТ НАШИТЕ КОЛЕГИ и никой няма претенции, ЧЕ ДАВА СВОЯ ТРУД БЕЗПЛАТНО. 7-8 пациента на месец, подчерта заместник-началникът, можем да си позволим ДА ЛЕКУВАМЕ БЕЗПЛАТНО, което не би СЪБОРИЛО БОЛНИЦАТА. Но това, бе категоричен той, има несъизмерими аспекти от друга гледна точка. И подчерта: „То е усещането на  колегите ни за съпричастност към нашите сънародници извън пределите на България.”
Смея да кажа, че съм  не по-малко патриот от лицата, цитирани в дописката! Но през цялата си професионална кариера не съм правил МАЙЧИН ПОМЕН С ЧУЖДА ПИТА (сиреч с парите на данъкоплатците), господин професоре Мутафчийски!!
Като сте толкова патриоти, що не бръкнахте в собствените си джобове, воглаве с автора на идеята?
Апропо, наскоро слушах от генерала, че ви свършили лимитите от НЗОК!
Да не би и той да се е научил да послъгва като Стоян Тонев?
Що не спрете да си правите PR с народна пара, колеги-и-и-и!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар