понеделник, 5 юни 2017 г.

Непрофесионални думи за тероризма.....



Тероризмът е САМО  и ЕДИНСТВЕНО политика.
И не си спомням НЯКОГА и НЯКЪДЕ да е бил нещо друго.
Понякога постига и целите си – например Кралство Испания изтегли военния си контингент от Ирак като плати за това с цената на 117 убити и 2000 ранени (атентатът на жп гарата в Мадрид на 11.03.2004 г.).
Израелските специалисти по тероризма заявяват, че с терористи не се разговаря. Сигурно са прави. Известни са ми успехите им при унищожаване на атентаторите по време на олимпийските игри в Мюнхен (1972 г.) и други успешни акции. За изминалите години крилото на Ясер Арафат се кротна, но „Хизбула” и „Хамас” са си живи и здрави и от време на време ХАПЯТ евреите.
Знае се, че и някои от контратерористичните операции не са толкова успешни – например в кинотеатъра „Дубровка” (Москва, 2002 г.), когато 14,25% от взетите заложници  УМРЯХА. Или в Беслан (Северна Осетия, септември 2004 г.) когато бяха убити 344 заложници, от които 186 деца.
Чел съм, че никой не е успял с военна сила – танкове, самолети и пехота и прочие, да унищожи терористите. Елцин и Путин водиха две войни в Чечения, но освен разрушеният Грозни, не оставиха други сериозни ПОЛИТИЧЕСКИ успехи. Между другото Борис Николаевич успя да унищожи съветския авиационен генерал Дудаев, главатар на размирната република (по това време бях на посещение в Киев) и заяви от ТV- екран, че се е справил с републиката, бременна с ТЕРОРИСТИ!  Ама не би! Родиха се нови, че и по-страшни „дудаевци”!  И Израел се опита да накаже „Хамаз” с мощна военна операция по време на Втората Ливанска война (2006) продължила 30-на дни – участват ударна авиация: самолети F-16 C/D и F-15, танкове "Меркава", ударни вертолети АН-64 "Апачи" и АН-1 "Кобра", минохвъргачки, безпилотни летателни апарати, по непотвърдени данни са използвани касетъчни и фосфорни бомби. Заплати с 44 убити  и 4827 ранени граждани в северната част на страната – градовете Нахария, Тиберия, Цфат, Хайфа и др.
Вчера (05.06.2017 г.) моят съсед и добър познат о.з. полковник професор Димитър Йончев  в една телевизия разви тезата, за някой експерти може да се види и скандална, че атентатите от ислямисти в Европа могат и да спрат,  ако САЩ и Русия седнат на масата за преговори с ИДИЛ (ДАЕШ или както там се нарича, и която на практика СЪЩЕСТВУВА) или ако Я УНИЩОЖАТ! Във второто СЕ СЪМНЯВАМ, професоре! Колкото изчезна „Ал Кайда” след като САЩ убиха Осама бин Ладен!
Нямах намерение да коментирам тероризма, щото не съм се взел толкова насериозно колкото маститите спецове по арабски тероризъм, но като прочетох декламациите на един учиндолски шоумен, реших и аз да изокам!


Няма коментари:

Публикуване на коментар