вторник, 14 март 2017 г.

РЕЛИГИОЗНИ МЕТАМОРФОЗИ ИЛИ…..?



Когато през 2014 г. синеоката хубавица Наталия Поклонская  прие да стане главен прокурор на Крим (след отказа на четирима мъже)  тя завладя сърцата на мъжете по света. 




В Япония тя бе обявена за „уайфу” –  японски термин, за означаване на женски образ в анимационните филми, идол за мъжете, който се използва понякога и за означаване на реални женски образи.
 Само три години след апогея си, разведената днес Поклонская е на път да слезе от пиедестала на идол, обект на сексуални или платонически щения.  Поводът е филма на Алексей Учител „Матилда”.
 

Филмът още не е излязъл по екраните, но г-жа Поклонская, вече депутат в Държавната дума е начело на носталгично настроените по Руската империя и войнствени радикални православни християни. Около „Матилда” се създава обстановка на мракобесие.
Филмът на Учител е вдъхновен от романа на Престолонаследника Николай Романов с балерината-красавица Матилда Кшешинска  от 1892 до 1894 г. 

Отношенията на бъдещия монарх с балерината приключват с  възцаряването му на престола, когато се жени за германската принцеса Алиса фон Хесен-Дармштад, приела, като императрица на Русия,  християнското име Александра Фьодоровна. 


Това обаче е без значение за нашата красавица.

Според Поклонская и нейните последователи, филмът осквернява паметта на Николай ІІ,  канонизиран от Руската православна църква през 2000 г. Как ви се вижда това твърдение в годината, в която се навършват 100 години от Октомврийската революция и от разстрела на Императорското семейство от болшевиките???


Филмът, твърди Поклонская, е история на прелюбодеянието и греха, макар историята да твърди, че любовта между престолонаследника Николай Романов и Матилда е по-скоро ПЛАТОНИЧЕСКА. Екранният образ на Императора, продължава новоизпечената радикална православна християнка, ДИСКРЕДИТИРА ОБРАЗА  НА ЕДИН ОТ НАЙ-ПОЧИТАНИТЕ РУСКИ СВЕТЦИ и представлява СЪСТАВ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ  - „оскърбяване на чувствата на православните”, за което се полагат ТРИ ГОДИНИ затвор….”
Между другото религиозните странности на Поклонская не се изчерпват само с това. 
В Деня на победата – 9 май, тя носи икона с лика на Николай ІІ….. 
А преди време обявява, че императорският бюст в Република Крим МИРОТОЧИ.
Видно е, дами и господа, че красотата не е преграда срещу религиозното мракобесие!
На този „религиозен” фон не ме учудва и предложението на Сергей Аксьонов (р.1972 г.) – бивш ПОЛИТИЧЕСКИ офицер и Държавен глава и министър председател на Република Крим (двете длъжности са съвместени от октомври 2014 г.) за ВРЪЩАНЕ НА МОНАРХИЯТА в Русия и за предоставяне на неограничени правомощия на Президента Путин.  
Под лозунга –  „Когато няма единоначалие, настъпва КОЛЕКТИВНА БЕЗОТГОВОРНОСТ!”
O, tempora….., O, mores….
Апропо, дали и в България няма да се намерят толкова правоверни християни, че и привърженици на диктатурата в името на НАШЕТО благо? 
Как мислите?



Няма коментари:

Публикуване на коментар