четвъртък, 30 март 2017 г.

ПО ПОВОД ЕДИН УКАЗ НА ПУТИН.....



На 28.03.2017 г. Владимир Путин подписва указ № 127 за изменение на Указ № 329 от 08.07.2016 отнасящ се за щатната численост на Въоръжените сили на Руската федерация*.

 По този повод „Независимая газета” публикува статията на журналиста Александър Шарковски. Ще си позволя да цитирам краят й:


„.......На Русия са нужни войници по призвание и талантливи военачалници, войни на Бога, победители. От най-високо място няколкократно беше казано, че съвременната армия трябва   да бъде високо технологична, и ударението трябва да се постави не върху масовостта на въоръжените сили, а върху качеството на подготовката на военните специалисти и комплектуването на войските и флота със съвременно въоръжение и  бойна техника. Като се вземе предвид бюджета на Министерството на отбраната на федерацията е по-добре да имаме по-малки, високо мобилни въоръжени сили. Необходимо е да се откажем от концепцията за „въоръжените сили на миналото”, които колкото и да се модернизират, ще си останат същите. Съвременните въоръжени сили не се нуждаят от пушечно месо, а от макар и немногочислено но умел войнство. Бюджетът за снабдяване  и комплектуване и бойна подготовка на въоръжените  сили трябва  да бъде ПРИЕМЛИВ за икономиката на държавата и едновременно с това ДОСТАТЪЧЕН, за да осигури високо равнище на боеспособност.”
Медиите съобщават, че Доналд Тръмп увеличавал отбранителния бюджет на САЩ с 10-на процента.  
Подобна надпревара имаше по времето на президента Рейгън и неговите междузвездни войни. 
ИЗВЕСТНО Е КАК ЗАВЪРШИ ТЯ!
От мен толкова. По-големите разбирачи” по военните въпроси да си кажат мнението!
*-увеличението на гражданските лица е над 800 000 души!
Послепис: 

„…. При това количеството на гражданските лица във военното ведомство нараства до 889 423 души. Това е явна асиметрия. Надстройката, така наричам гражданските служители във Въоръжените сили и без това беше прекомерно раздута. Тя трябва да бъде съкращавана, а не увеличавани. Още повече, че военния бюджет се съкращава до 1,05 трилиона рубли (18,9 млрд.щатски долара).
Макар, че количеството на военнослужещите във въоръжените сили да остава на предишното равнище,  съвкупната численост на силовите формирования в страната се увеличава. Към щатната численост на Министерството на отбраната трябва де прибавим 340 хиляди руски гвардейци, 250 хиляди от структурите на ФСБ  и всички останали военизирани формирования от Министерството на извънредните ситуации и други ведомства.  Общата численост на руските военни формирования по приблизителни оценки надвишава 3 милиона души” Александър Шарковски

Няма коментари:

Публикуване на коментар