петък, 27 ноември 2015 г.

Разни нещица....

На днешния ден (27.11.) е подписан Ньойския договор! Той унищожава българската войска! До подписването на договора това е бил Ден на бойната прослава (победата на Българската армия в боевете при Сливница в Сръбско-българската война от 1885 година).
Днес без война, продажниците от българския парламент - ГЕРБ, РБ, ПФ, ДПС и тюфлеците на Бареков сложиха кръст на българската авиация.
А АБВ-ейци, во главе с храбрия шивач, пардон летец Михов, избягаха от Камарата, за да не гласуват и да ядосат Светиня Му.
Бог да прости ВВС, а в скоро време и Българската армия!
***
В otbrana.com Спиридон се чуди, цитирам: "През тази седмица Народното събрание обсъди, гласува и прие два много важни документа за отбраната и Въоръжените ни сили. Първият е Програмата за развитие на отбранителните способности на Въоръжените сили до 2020 г. и вторият – ратифицирането на споразумението за ремонта на двигателите на шест изтребителя МиГ- 29. Всичко това се случи без присъствието на представители на висшето военно командване, т.е. на тези, за които се приемат документите и които трябва да ги изпълняват. За сметка на това от политическото ръководство на МО в зала и извън нея имаше поне осем представители. Ако ръководството на парламента уважаваше българските генерали и адмирали, би могло да покани поне като гости началникът на отбраната и неговите заместници, както и командира на ВВС. За да не се налага да следят дебата, който ги засяга изключително много, по Интернет. Още повече, че предложението на Атанас Мерджанов заседанието да се предава пряко по БНР и БНТ не бе подкрепено от мнозинството. Добре е да се върнем назад в парламентарната история, за да видим, че в сградата на Народното събрание са влизали началници на Генералния щаб и командири на Видове въоръжени сили. Дори е давана възможност да говорят от трибуната. През тази седмица обаче това не се случи. Дори и като присъствие."
Не се чуди, Спиридоне!
В БА отдавна няма генерали!!
И приносът на Николай Цонев и Аньо Ньойски за това е съществен!!
Да запалим по една свещ за войската. Пък има и повод!!

*** 
Предложение за обръщения по време на петъчния парламентарен контрол:
"Господин ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩ (председател на НС е само плевенското недоразумение),
Уважаеми, четирима-петима народни представители, дето имате въпроси и все още стоите в залата,
Неуважаеми останали народни представители (180-200 чиляка), дето си тръгнахте..."
Докога ще продължава този парламентарен цирк, колеги?
***
Научихме се да летим като птиците, да плуваме в океани и морета като рибите. Остава ни да се научим да живеем на земята като хора!
***
 - Моше, вярваш ли, че българите ще победят корупцията?
- Вярвам Сами, как да не вярвам! Само ме вълнува един въпрос: когато нямаше корупция, в съда вземаха за услуга по 200-300 долара, а откакто Кунева-Пръмова взе безпощадно да я бори - по 3000. Колко ли ще вземат когато я победят?

 "Земя като една човешка длан.." Пък колко идиоти в нея. Особено в София!

Няма коментари:

Публикуване на коментар