неделя, 19 януари 2014 г.

Михов, защо не си остана само офицер?



Вчера (19.01.) доста се порових из електронните информационни сайтове. За да открия мислите на Михо Михов, споделени в предаването „120 минути" на bTV на Атанасовден. Уви, само агенция КРООС беше ги отразила ((http://www.cross.bg/mihov-voennata-tila-139165...).
 В типичния си стил (Да се опитва да бъде оригинален. Офицерите пенсионери помним пожеланието му към командирите от 1998 г. да бъдат „като Мона Лиза” – бел.моя) той заявява:
-че щял да бъде благодарен „ако АБВ върви бавно и постепенно, дълбоко, напред в тила на гнилото, пошлото, в тила на политическата ни система”;
-относно турбуленцията (Вероятно политическата – бел.моя) - „Тя невинаги съществува. И гражданските, и военните самолети я избягват. Човек не бива да се носи на крилете на победата"
-че АБВ няма за задача да бомбардира червените цели.
Не ми стана ясно как и от коя посока се върви напред в тила на политиката и как се бяга от политическата турбуленция, в предизвикването на която сам участваш. Както и кой на чии победни криле се носи? Добре, че се отрича от "бомбардировките" на червените цели. Твърде е жестоко.
Вероятно те ще бъдат заглушавани хуманно. Със „средствата за радиоелектронната война". В борбата някои люде отново да се върнат във властта. А пък други - да се вкарат. 
А относно партията, която е използвала безпартийния днес Михов в парламентарни избори, май се сетих! Ама това е друга тема.  Нали АБВ не е политика, а занимание на интелектуалци.

Няма коментари:

Публикуване на коментар