четвъртък, 28 юни 2018 г.

ДА СИ СВЕРИМ АРШИНИТЕ....


На 26.06.2018 г. г-н Петър Панчелиев публикува в сайта otbrana.alle.bg препечатка от pan.bg със стряскащото заглавие на поста: „ГРОБ искат чужда армия да ни пази официално!!! Споделете!


Не остана назад и коментаторът и активен член на Facebook групата - бай Петър Велчев. Нали е пусто на всяко гърне мерудия. 


И неговите заключителни слова в поста са не по-малко драматични: „Съпикясайте се най-накрая! „Всичко за България”! Бог с нас! Амин”.
Няма да коментирам текста от поста на г-н Панчелиев, който е от изнесеното заседание на Комисията по отбрана на 44-то Народно събрание, проведено на 12.06.2018 г. в НВУ във В.Търново и в този смисъл е от типа Сетила се Мара, след две недели да се побара.. Нито тримата „глупаци” (по думите на бай Петър - бел.Н.К.) от снимката в поста.


Ще се спра на едно друго събитие, предхождало и изнесеното заседание на Парламентарната комисия и поста на Панчелиев. За него подробно ни информира сайта http://svodka.start.bg/юни+(1-15)-20116 на 10.06.2018 г., ЦИТИРАМ:
„Девет източноевропейски членове на НАТО подписаха във Варшава декларация, С КОЯТО ПРИЗОВАХА АЛИАНСА ДА ЗАСИЛИ ПРИСЪСТВИЕТО СИ ПО ИЗТОЧНИЯ ФЛАНГ И ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВИ НА ЗАПЛАХИТЕ, ПРОИЗТИЧАЩИ ОТ РУСИЯ…..
Засилването на бойната мощ и военната мобилност на НАТО е крайно важно в „контекста на политиката на сдържане и отбрана на Източния фланг на Алианса“, се казва в декларацията на т.нар. Букурещка деветка (В9), група от девет държави от Източна Европа, членки на НАТО.
В заявлението, което ще бъде представено на юлската среща на върха на Алианса в Брюксел, са засегнати още темите за конфликта в Източна Украйна и за действията на Русия, „насочени към подриване на основните правила на реда в Европа и създаване на нестабилност в Близкия Изток и Северна Африка“.
Сред подписалите декларацията са ПРЕЗИДЕНТИТЕ на Полша, Словакия, Унгария, Румъния, БЪЛГАРИЯ и страните от Балтийския регион – Естония, Латвия и Литва. Чешката република бе представена на срещата от член на парламента в Прага.
Това е втората по рода си декларация на В9. Първата е от ноември 2015 г., когато в рамките на среща в румънската столица Букурещ участниците се обърнаха с призив към НАТО да предприеме допълнителни мерки за укрепване на Източния фланг на блока във връзка с разрастващата се криза в Украйна. В резултат на Варшавската среща на НАТО бе взето решение за разполагане на допълнителни сили в Полша и балтийските страни…”.
Отново ще си спестя коментара!
Само ще кажа, че галиба Панчелиев и Петър Велчев малко четат или че аршинът им е различен! Един за „тримата глупаци” и друг за …… А пък те все едно и също нещо говорят…., а някои и ПОДПИСВАТ!
Съпикясайте се, бря!




Няма коментари:

Публикуване на коментар