неделя, 16 юли 2017 г.

Асоциации 3....



Заглавие: „Игра на войници”*
Подзаглавия: „Зад приказките за  превъоръжаването стои комисионерството”  и „Самолети  и фрегати? Символичната ни армия трябва да изпълнява полицейски функции срещу тероризма и престъпността”.
Източник: в-к „Уикенд”, 15-21.07.2017 г., стр.31
Автор: известен български коментатор
Положителни герои: Радев и славните 1-ва, 2-ра и 3-та армия от годините на Варшавския договор (срам ме е да спомена цитираните от автора  „Велик е нашия войник” и „Бдинци, лъвове титани”, щото е резил  да ги слагам до днешни български генерали – бел. моя).
Отрицателни герои: Антон Тодоров (нерде Ямбол, нерде Стамбул с превъоръжаването освен, че може да напише друга книга „Шайка: БСП, ДПС, Нинова, Карадайъ и другите” бел. моя), Ненчев (обичаше булките, за другото авторът мълчи бел. моя), Първанов и Плевнелиев (някои да си спомнят, да са стимулирали сделки по превъоръжаването, освен „големия шлем” на първия и „антипутинизма” на втория? – бел моя), Тръмп, империализма и НАТО.
Край на статията: „Много е просто, ама за мислещи хора…. (не съм от тях, как` Сийке – бел. моя). Какво обаче мислят на тази  тема оръжейните акули от Вашингтон, ръчкащи Доналд Тръмп в ребрата и комисионерите на жълтите павета?”
PS. Драги ми Смехурко, пардон, Георги Атанасов:
1.Човек и добре да живее, може да стане за кашмер… Когато пише ПОРЪЧКОВО!

2.Тъй и не разбрах чоджум КОИ СА КОМИСИОНЕРИТЕ ОТ ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА! Оти???
*-заглавието и подзаглавията може да са на редакцията на вестника.

Няма коментари:

Публикуване на коментар