събота, 19 юли 2014 г.

След първото полувреме сън.....

Според агенция „МюзеверликPress” от 15.09. Първа Канална ТV започва излъчване на 20-т серийният игрален филм „Повелителят на offцете”. Последната серия със заглавие „Той ще се завръща” ще се излъчи в деня за размисъл. Във филма широко са използвани кадри от движението „Джиткай#WithMe и кадри от популярни сутрешни блокове и авторски предавания („През неделя”, „На тъмно с мен” и „Оff”) на други телевизии. Предстои и пускането по книжарниците на книгата „Устословията на един Кондукатор” с предговори от Димитър Агентоолу и Николай Агентоолу.
***
През 1954 година Мао пише стихотворение, посветено на мечтата му за язовир на река Яндзъ. През 1958 година, след кампанията „Нека разцъфнат сто цвята“, инженерите, критикували проекта, са изпратени в затвора. Кондукаторът от Люлин планина требе да се поучи от челния опит на Председателя! Г-жа Магдалена Димитрова, чието вдъхновение идва "свише", може да му напише стихотворение за предизборната кампания - "Нека разцъфтят сто магистрали и аз покрай тях". Има и кой да му каже кого да напъха в ЦСЗ.
***
Народе-е-е-е......
И стои пак България в ъгъла!
Разсъблечена почти неприлично.
Поругана, от политици излъгана
и използвана партийно себично...

Перифраза по стих на Таня Симеонова, публикуван във Facebook от Джина Тодорова
***
Снощи гледах "Порнорама" на гусин Бойко Василев. И взех, че се сетих за бандата на четиримата. Това беше група от висши апаратчици на Китайската комунистическа партия, между които и Дзян Цин – съпруга на Мао Дзедун. След смъртта на Мао (09.09.1976 г.) бяха арестувани и осъдени за жестокостите на Културната революция. По-старите като мен знаят продължението. Останалите да четат и да се сещат за какво им говоря!
***
На днешната проява (18.07) на Цвета в парламента по време на брифинга на Коалиция за България. Блестящи "журналайски" умения!
Всемогъщи прави Боже,
Караянчева пази.
Дай й сили за да може,
БеСеПето да срази.
За погром на враговете,
и депутатски бъднини,
Боже, Царю на Царете,
дай на Цвета светли дни.

***
ПОСВЕЩАВА СЕ НА БЪЛГАРСКА ДЕПУТАТКА...., КОЯТО СЕ ПОЗНАЕ!

Парламентът тесен за нейна душа е.
Кога в него идва уж да се покае,
да забрави бързо партийний кумир,
да бяга от съблазни и да търси мир.
......
Съвестта й нещо май не се събужда?
Черното е бяло, лъже и без нужда!.
Не се примирява с истината чужда!
А във Парламента дигне ли гласа
всичко де хортува знайте е лъжа!
***
На Лилито Павлова! Съчуствено!
 
Вчера зяпам бате Бойко
в Банкя до дюкеня,
бясну гляда тоз всезнайко
за мен не гуй еня.

Рекух си, сакън, що става,
сал Местан фиксира,
Да ма либе ли престава?
От ма изулира?

Перифраза на куплети от Красимир Трифонов
***
Пуй ино време в ТV7
Вито пак се врътна,
Пред бат' Бойка е приведен!
Честта май си глътна?

Перифраза на куплет от Красимир Трифонов
***
В БиТиВито Хекимян и Хекимянка,
имитират.....
Викторчо и кака Анка!
Анка, ама картечарка. Картечарка, ама журналайка. Журналайка, ама отличничка по бойната и политическа подготовка! На Нова ТV.

На водещите на сутрешните блокове на bТV и Нова ТV.
***
На една от снимките на Правда в Netlog прочетох следната мисъл – „Човек плаща много по-висока цена за своята искреност отколкото за лъжите си. Искреността е плод на вродена смелост, лъжата – на вроден страх.”
Да се постараем днес да не бъдем страхливи.
За разлика от политиците ни!

***
Чух че българското гражданско общество било назначено. Сигурно. То май в "демократична" България всичко е назначено - политически елит, милионери, банкери.......
***
Как управлява Кондукаторът от Люлин планина. Първо лъже журналайките. След това слуша (от ТV екрана) или чете (във вестниците) лъжите си. И накрая се вдъхновява от Божествените истини, които е изговорил! (По идея на Карл Краус - 1874-1936, австрийски писател и сатирик).

Няма коментари:

Публикуване на коментар