четвъртък, 10 юли 2014 г.

КАК ЛЪЖЕ ЕДИН ЗАМЕСТНИК КМЕТ НА ГР. СОФИЯ ПО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО.

Цитати по години:
2010 година
Февруари

Диана Тенчева, Докторите ще затварят пътища на празника си, в-к “Труд”, 20.02.2010 – „Имам 11 млн. лв. стари задължения, а Министерството на отбраната финансира с 15 млн. годишно здравната система. Ние не получаваме пари за спешно и психично болните”, каза ген. Стоян Тонев, шеф на ВМА.
Април
Среща-разговор на министър-председателя с екипи на министерствата по повод сключени необезпечени договори за обществени поръчки при предходния кабинет, стенографски запис, 14 април 2010 г., (по www.capital.bg/getatt):
„.....Но имаме и големи задължения, които не са осигурени – Военномедицинска академия. Тук е директорът на тяхната Правна дирекция.
БОЙКО БОРИСОВ: Какви са задълженията там?
АНЮ АНГЕЛОВ: Отделно не съм ги сумирал, но те могат да кажат какви задължения са.
ДИРЕКТОР: Към 31 декември 2009 г. са 89 милиона.
БОЙКО БОРИСОВ: 89 милиона? За какво?”
2011 година
Декември 01, 2011, Военният министър заяви, че болницата трябва да предприеме спешни мерки за изплащане на натрупаните задължения. „Тази година те са 16 млн. лева, от които половината ще плати министерството като добавка към бюджета на ВМА, но общите задължения са над 93 млн. лева, натрупани през годините Това е огромно бреме, което се отразява на работата на всички“, заяви Ангелов. (по http://www.svobodnoslovo.com/).
2014 година
Януари

Полковник доцент д-р Крум Кацаров. Интервю на Красен Бучков, 16.01. (по http://frognews.bg/news_64156)
Въпрос: Не можем да минем без въпроса за дълговете на ВМА. Колко са в момента, плашат ли ви? Какви са отношенията ви с Министерството на отбраната и Здравната каса ?
Отговор: Дълговете ни бяха 102 млн. лв. В края на годината, благодарение на разбирането, което прояви Министерството на отбраната и министъра, успяхме да погасим някъде около 22 млн. лв. Запушихме основните пробойни. Но проблемът с дълговете така или иначе стои.
За дълга на ВМА при встъпване в длъжност на бригаден генерал Николай Петров всеки може да се поразрови в Интернет.
Някой лъже като дърт ром!
Май не съм аз!

Няма коментари:

Публикуване на коментар