събота, 28 ноември 2020 г.

ДА СИ СПОМНИМ КАКВО НИ КАЗВАШЕ ПРОФЕСОРА ....

 


„Храним неуки депутати, даже ги возим в лимузини. В България нищо не се прави както трябва. Политиците ни само се показват като факири в празни риторики. И докато са изпълнени единствено със завист, омраза и стръв за отмъщение, нищо няма да мръдне напред.

Аз доведох хора от Бремен, те изготвиха концепция за 200 000 евро за модерна „Бърза помощ”. Но не взеха нито стотинка за труда си. Ние още не бяхме членове на ЕС, но аз намерих спонсори от Австралия и Швеция, които ни подаряваха 85 млн. евро да си направим съвременна спешна помощ.

Само че тук ми казаха: „Чирков, това е сън в лятна нощ…” И толкова… Основната причина е слабата ни мисловна култура. Просто цивилизацията е минала покрай нас, българите, но не ни е закачила.

Нашите политици са алчни циници. Те мислят единствено за себе си и за партията си, която пълни гушите им. Партиите у нас се превърнаха в мафия, страшна и неконтролируема. В политическата ни система е пълен хаос, който доведе държавата ни до дъното. Назначават се само некадърници. Стига да са близки и приятели на властимащите. 

Това, че тези хора нанасят непоправими щети и се стига до невероятни разриви в обществото, никого не интересува. Те не отиват зад решетките, защото нямаме съдебна система.

 Към тези думи на професора мога да добавя само, че самоуверената безотговорност и некомпетентност на управляващите ги прави не само глупави, но и опасни!

Светла ти памет, Докторе!

Няма коментари:

Публикуване на коментар