неделя, 27 септември 2020 г.

ТРИКОВЕТЕ НА ПУТИН И СЗО

 Формално дори нямаше нужда Путин да споменава СЗО

Алексей Рощин, 24.09.2020

Авторът е  политически стратег, социолог, социален психолог, блогър и водещ експерт на Центъра за политически технологии, специализирал е в областта на изборите, изборните технологии и социалната психология.

С крайчеца на ухото си слушах речта на Путин на сесията на ООН. По принцип той ръсеше там обичайните глупости в духа на съветските генерални секретари – за световен мир и приятелство между народите, и в същото време не пропусна да си направи закачка с цивилизования свят с руската ваксина, която е „първата в света“, и стана толкова нагъл, че предложи да имунизира безплатно целия персонал на ООН.  Помислих си, че това е добре, троленето му дори ми хареса, излезе сполучливо, а ръководители и инвеститори от „Астра Зенека” и други стартъпи, които се канят да гушнат милиарди за своите разработки, в този момент вероятно са позеленели от ярост. „Какво си позволява този наглец??!“

Но един друг момент от речта му ме разтревожи. В средата на речта си, по неясна причина Путин изведнъж реши за нужно да се поклони доземи пред ... КОЙ, Световната здравна организация. В стил – ние, Русия, обичаме всички, готови сме да помогнем на всички и да дадем последна си риза, но ... (и тук е огромния интонационен акцент) САМО под ръководството и в най-тясно взаимодействие с най-важната и най-ценната структура в света, вдъхновителя и организатора на всички нашите победи в напрегната борба срещу COVID – със Световната здравна организация, да се слави името й, да бъдат вечни дните й, и нека слънцето винаги да свети над нея, амин!

Ето това ми прозвуча много странно, някак си подмазвачески, почти неприлично. Защо изведнъж с такова усърдие? Какво по дяволите е СЗО?? В края на краищата, неотдавна, Тръмп публично обеща, че ще й спре американските пари, че Съединените щати ще напуснат СЗО, след което мнозина забелязаха, че СЗО изглеждаше много безпомощна с този неин COVID, нейния авторитет, който не беше кой знае колко голям, след раздутите на празно място „епидемии” от свински, пилешки и други грипове се спука като балон и като цяло СЗО не беше ритана през последните месеци само от мързеливците. И изведнъж – ето ви, Путин изпълзява на трибуната на ООН, представяйки се за Черния властелин на света и създател на американски президенти – и се поклони, направи невероятен реверанс пред жалката СЗО.

Страхувам се, че това не е на добро. Някаква поредна пакост е замислена с тази СЗО и с „чудовищния COVID“. За целта Путин беше привикан набързо и той, разбира се, бе щастлив да опита да помогне. Едно е ясно формално, нямаше нужда Путин дори да споменава СЗО, камо ли да й се закълне във вечна лоялност от името на цялата Ерефия (жарг., презрително наименование на Руската федерация – бел.моя).

Всички „здравни охранители” по света, които напълно са се побъркали от „чудовищната епидемия”, предизвикват у мен тежък киселинен дискомфорт под лъжичката. Изглежда, че само Путин не достигаше в тази кампания на световните мошеници. Сякаш Нашият глупак изглеждаше като пациент избягал от надзор – и ето го сега на гарата, приседнал до местните и хазартно гадаещ под коя от буквите – С, З или О – е кълбото.

Кой го изпусна от бункера в ООН?! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар