вторник, 15 септември 2020 г.

ВТОРНИШКИ ДРАСКУЛКИ…..

 

В неделя Боил Банов хвърли „информационна бомба” в предаването „Беновска пита”, цитирам:

„Още преди 20 години в Димитровград (по това време директор на местния театър – бел.моя) се говореше, че БСП готви един натовски летец за много висок пост. Ако има някаква „Игра на тронове“, то тя е много по-стара от 5-6 години“… 

Като се замислих реших, че в случая има две хипотези. Или водката (уискито) преди влизането в студиото му е дошло множко, та тиражира новини от серията „една жена каза” или крушката си има опашка. В хипотезата за крушката и опашката има логика. През 1992 г., пет години след завършване на военното училище, Радев е изпратен на ескадрилен офицерски курс, „Максуел” в САЩ (във военновъздушния колеж „Максуел” постъпва 10 г. по-късно – бел.моя), но едва ли това е заслуга на стратезите на БСП? По ми намирисва на #КОЙ, но това е друга тема.  Очаквах Беновска да го разнищи! Не би! И „топ-разследващите” журналисти (Шикерова, Бенатова, Ахчиева, Паунова и прочие..) мълчат! Апосиопезата на СМИ от неделя насам е оглушителна! Защо ли?

Оказа се, че Банов е прихванал от „фалшивата толерантност” на Западна Европа и САЩ, която наричам „толерастия” (от  толерантност+педерастия – бел.моя). Апропо, и в това няма нищо чудно. Някога, идеите и практиките на ЛГТБ-обществото бяха присъщи за художествено-творческата интелигенция на Живков, само дето се коментираха под сурдинка.

****

Опитват се да ме убедят, че в дневния ред на 44-то Народно събрание са Изборния кодекс с машинното гласуване и сключването на нов обществен договор (Велико народно събрание, нова Конституция). Вчера особено активна в това отношение беше лидерката на най-голямата опозиционна партия в Парламента госпожа 80%. 

Ех, Нинова, Нинова.

Твоята парламентарна група, заедно с тази на ДПС сте просто „присъдружна опозиция” на ГЕРБ.

Ако в БСП бяхте истински опозиционери, след откриването на есенната парламентарна сесия щяхте да разпънете на кръст министрите на здравеопазването  и образованието и науката и главния държавен здравен инспектор за идиотизмите, които сътвориха, и които започват от днес в българските училища. Това днес е истинския български проблем, защото засяга бъдещето на България. Само че по тази тема мълчиш, като комунист на разпит. Иначе във вчерашния ден добре се похвали пред Ризова (bТV) за „епохалната си победа”, а придворните пажове – Симов и Гайдарски разнесоха славата ти, съответно в 7/8 ТV и ТV OnAir. Отдавна ми е ясно, че Сашко е изявен политически въртогъзник, от което се прехранва,  но се чудя защо му трябваше на Гайдарски – изявен хирург и нелош министър на здравеопазването да се резили на стари години?

****

Покрай драмата с българското училище, на която тепърва предстои да ставам свидетел, в старческата ми глава се нароиха и куп въпроси към НОЩ:


1.Ако SARS-CoV-2 не е причинител на особено-опасна инфекция (ООИ), защо са тези противочумни костюми и прочие предпазни мерки по света и у нас?

2. Погребенията на „починалите” от COVID-19 се извършват все едно, че става дума за ООИ. Защо?

3.Защо не се извършват аутопсии на починалите от COVID-19! Що за идиотия е диагнозата да се базира само на (+) PCR тест? Или поне така ни уведомяват СМИ….

4.Има ли увеличаване на смъртността от заболявания от клас Х на МКБ-10 спрямо 2019 и 2018 година, когато SARS-CoV-2 не съществуваше2

5.От какви медицински специалисти има нужда страната – от инфекционисти или от пулмолози?

6. Ако българите сме калпави и не спазваме препоръките на  НОЩ, защо в други държави, с население многократно по-дисциплинирано от нас, „епидемията” продължава да „върлува” и на практика доказва, че нито изолацията, нито дистанцирането, нито задължителните маски са в състояние да я спрат?

7.Защо, след отпадане на редица забрани в България – провеждане на абитуриентски балове, работа на дискотеки и ресторанти, масово плажуване по Южното Черноморие без маски и дистанция и нерегламентирани 68 дневни протести в София, няма увеличение на лицата с PCR (+) тестове, спрямо извършените такива (движат се в границите от 2-3 до 5-6%)?

8.Колко са направените разходи за безсмислена дезинфекция на транспортни средства, административни и офис сгради, пътища, тротоари, плажове и др., в т.ч и от въздуха?

9.Кои са вносителите на PCR тестове в България, процедури по вноса, произход на тестовете, брой внесени тестове от началото на „пандемията”?

10.Себестойност на един  PCR тест, разходи за извършените към 15.09.2020 г. 467 820 теста и структура на разходите – от републиканския бюджет, от бюджета на общините, от частни лица и т.н.?

11.Критерии за тестване на българските и чужди граждани на територията на страната и структура на регистрираните към днешна дата 18 061 лица с PCR (+) тестове – от тях: идващи от заразени страни; контактни на заболели; с клинична картина; повторно тествани; тествани по желание.

Вероятно могат да се зададат и други въпроси, в т.ч и по професионално, но ще спра. Защото и на тези не очаквам отговор!

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар