петък, 23 март 2018 г.

ЛЪЖКИНЯТА!


Вчера (22 март 2018 г.) ЛЪЖКИНЯТА, а иначе – Мария Пиргова отрече в студиото на Bulgarian OnAir, че е имало желание  България да  става 16-та република на СССР.
Двамата хубавци в ТV студиото. Хвани единия, удари другия. За значението на звездичката  - виж в края на публикацията.
 Пиргова си позволи да нарече говоренето по темата „НЕДОКАЗАНИ МАНИПУЛАЦИИ”. Нейните студенти РОВЕЛИ в ДОКУМЕНТИ и ТАКИВА ФАКТИ не ОТКРИВАЛИ.

Жалко за такива студенти, а още по-жалко, че имат такава преподавателка.
Госпожата няма как да помни пленума на ЦК на БКП от 1963 г. Била е само на 8 години. Не го е изучавала като ученичка, а още по-малко като студентка в „МГУ имени Ломоносова”, и след това като преподавател в Софийския университет от 1978 г. – едва 23 годишна. За какви заслуги е пратена да учи в Москва и след това като невръстно девойка се е настанила в нашенската Алма матер, историята МЪЛЧИ.
Да, ама стенограмите ПОМНЯТ пленума!


Помнят и хвалбите на др. Тодор Живков за крупните успехи на НРБ в селското стопанство (за промишлеността ще премълча) спрямо ДОВОЕННАТА 1939 г., когато ако не ме лъже паметта сме все още Царство България. Помня, че по друг повод е казвал, че сме построили няколко Българии като тази от споменатата година.

Няма как да пропусна критиката в доклада на Живков на китайския ревизионизъм и теорията на Мао за „опора на собствените сили”, които  са пречка за собственото ни развитие и в съревнованието на СВЕТОВНАТА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА СИСТЕМА с капитализма (имам обосновано предположение, че Пиргова е изучавала това още в Москва).

От доклада става ясно и за безвъзмездната помощ от братския СССР за България – „… 1 милиард и 200 милиона нови рубли. В български пари това представлява почти една четвърт от всички капиталовложения през този период у нас(1944-1963 г.) ”...  Помощта е отпусната под ФОРМАТА на КРЕДИТИ, които…. ако не се лъжа СЕ ВРЪЩАТ, даже и безлихвените). Не е пропуснато и строителството на обектите, „рожба на българо-съветската дружба”, за които след години зевзеците казваха, че щом са „рожба, значи е имало …..!


В доклада са приведени цитати от Ленин и Маркс за отмирането на националната държава.



В речта не са пропуснати Дядото и неговите съратници и най-вече програмна декларация на Първия конгрес на БКП (тесни социалисти) през 1919 г. за „Съветската социалистическа република в България …..” и т.н. 
 Де да са знаели ПИСАЧИТЕ НА ДОКЛАДА, че след повече от сто години, ИДЕЯТА ЗА НАЦИОНАЛНАТА ДЪРЖАВА ще се окаже по-жива от живите!

Накрая Живков определя кои са условията за ПЪЛНОТО ОБЕДИНЕНИЕ и СЛИВАНЕ на България със Съветския съюз  и кои са най-важните задачи в това отношение  според Политбюро на ЦК на БКП.




Пиргова, Вашите политически пируети след 1989 г. са добре известни.
Известни са и пируетите на Достена…
Чудя се, кой в момента Ви плаща за FAKE пледоариите. И не само по тази ТЕМА!
И да Ви кажа, ПИРГОВА! Ако мен си позволите да наречете в ефир „СЛУГА и ПОЩАДЖИЯ” ще Ви съдя ДО ДУПКА!!
*- Надписът на лентата на „Bulgaria OnAir” е манипулативен, тъй като не е известно Пиргова (нямам информация и дали е зам.председател на партийката на Ковачки) да е член на БСП, а Евг. Михайлов на ГЕРБ (на последните избори беше в листите на партията на Местан).


Няма коментари:

Публикуване на коментар