събота, 27 май 2017 г.

ПРЕДИЗВИКАНИ ИЗРЕЧЕНИЯ....


                В  сайта на г-н Златко Енев – Librev.com е публикувана филипика срещу българския антисемитизъм с автор адвокат Ирина Алексова.




Нямам намерение да споря с адвокат Алексова, нито смятам да „преработвам миналото”, както тя успешно го прави. Апропо, на сайта е качено и интервю с госпожата. Докато го слушах имах чувството, че говори агента на Държавни сигурност „Алберт”, познат и като Георги Коритаров.
Няма да адвокатствам и на днешните привърженици на генерал Христо Луков.
Ще спомена само някой факти от Втората световна война.
В периода 24-29 юли 1943 Хамбург е подложен на бомбардировки със запалителни бомби и става първия по време на войната град през който преминава „огнена буря”. Загиват над 50 000 цивилни граждани. На 13, 14  и 15 февруари 1945 г. по същия начин е бомбардиран Дрезден.  Загиват 25 000 цивилни граждани. НЯКОГА ДА Е СЪДЕН ИДЕОЛОГЪТ НА ТЕЗИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ  - ФЕЛДМАРШАЛА ОТ КРАЛСКИТЕ ВОЕННО ВЪЗДУШНИ СИЛИ АРТЪР ХАРИС?
Същите „огнени” бури са организирани и над мирното население на Япония. На 9 март 1945 г. в Токио загиват 130 000 цивилни граждани. Следват бомбардировки със запалителни бомби над Нагоя и т.н. За по-малко от половин година жертвите от запалителни бомби сред цивилното население в страната надхвърлят около два пъти военните загуби на Япония за 45 месечната война със САЩ.
НЯКОГА ДА Е ПОДВЕЖДАН ПОД ОТГОВОРНОСТ ОРГАНИЗАТОРЪТ НА ТЕЗИ БОМБАРДИРОВКИ ГЕНЕРАЛ-МАЙОР ЛЕ МЕЙ, ПО ТОВА ВРЕМЕ КОМАНДИР НА БОМБАРДИРОВЪЧНОТО КОМАНДВАНЕ НА САЩ, РАЗПОЛОЖЕНО НА МАРИАНСКИТЕ ОСТРОВИ –
В резултат на англо-американските бомбардировки  над страната ни в периода 18 октомври 1943-17 април 1944 г. са загинали над 4 000 цивилни български граждани!
НЯКОЙ ДА СЕ Е ИЗВИНИЛ НА БЪЛГАРИЯ ЗА ТОВА?
И няколко думи за Дянко Марков. Участва във войната срещу Германия участва като летец-бомбардировач от 5-и въздушен полк и е награден с Орден за храброст. Докато е на фронта, баща – 60-т годишен адвокат е убит от местната нова българска власт без съд и присъда.
КОМЕНТАРИТЕ ОСТАВЯМ НА ТЕЗИ, КОИТО ПРОЧЕТАТ ПУБЛИКАЦИЯТА.
*-Юлиана Методиева е журналист. Главен редактор на в. „1000 дни”. Съосновател на правозащитната организация БХК и главен редактор на нейното издание „Обектив” от 1994 до 2014 г. Автор на социологически изследвания, свързани с медийната свобода, антисемитизма, толерантността и малцинствата. Автор на 3 книги и десетки публикации в различни издания. Сценарист на документалния филм „Те, другите” (режисьор Ани Йотова). Основен спомоществовател на двутомното издание „Депортацията на евреите от Беломорска Тракия, Вардарска Македония и Пирот. 1943“ (автори Румен Аврамов, Надя Данова (2013).
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар