събота, 2 август 2014 г.

На един доктор шегаджия. От ВМА.

Д-р Мирослав Ненков (бивш служебен зам.министър в първия служебен кабинет на Президента в студиото на bТV, „Лице в лице”) – „Системата може да се реформира, но с голямо усилие и с огромна разяснителна работа сред хората. Има начин хората да бъдат здравно осигурявани качествено и без болница на място. Генерален проблем е качеството на медицинската помощ, тя е станала изцяло търговска”.
Харесвам чувството Ви за хумор г-н докторе! И за кюфтета с гарнитурата от лютеница с лук! Дето сте ги яли на изпроводяк с министерството.
А сега сериозно! Лично познавам болници, от типа на девинската, дето я давахте за пример, че и по-големи – например държавната МБАЛ в Бургас, които спасяват човешки животи! Даже и в условията на масово постъпване на пациенти. Като при атентата в Сарафово. И без да чакат помощ от София. Ако това не е качество, здраве му кажи! Защо не казахте на зрителите, как се получава качествена болнична помощ без болница? Вярно е, че медицинската помощ е комерсиализирана, само че в столицата и 2-3 големи града. И я направиха такава мениджъри от типа на един ваш генерал, дето ви остави със сто милиона дълг.
Бъдете жив и здрав колега.
Само не се шегувайте със сериозни неща от жълтите павета!
Не е време за шеги!

Няма коментари:

Публикуване на коментар