петък, 8 септември 2017 г.

ЕЗИКЪТ НА ОМРАЗАТА ….



Нямах намерение да публикувам този текст. Написах го днес (8 септември), рано сутринта и го изпратих на г-жа Дърева в 06:08 am чрез Facebook.


Доста преди декларациите и протестите на ГЕРБ в парламента по повод планирания за утре празник от „реформираната и модерна” БСП (за да не ме обвините, че съм се повлиял от тях).
Десети час ни вест ни кост от госпожата. Явно думите ми не са стигнали до дълбоко религиозната й душа! А ето и какво ѝ писах:
„Уважаема г-жо Дърева,
С Вас сме почти връстници. Помня Ви от бурната 1990 г., когато хора от различен пол и занятие се надявахме, че БКП, малко по-късно преименуване на БСП, ще бъде променена. Някои бяхме наивници, а други си плетяха бъдещите политически кошници.
Уважавам таланта и перото Ви.
Днес прочетох есето „Хроника на едно безкрайно убийство” в „Дума”, чийто автор сте.


Силни думи в навечерието на 9-ти септември. Към текста имам една забележка, касаеща разстрела на децата-мъченици от Ястребино, светла им памет. За вината на командира на 2-ра картечна рота от 19-ти пехотен полк – подпоручик Константин Йорданов е писано достатъчно. Малко се знае за непосредственият ръководител на екзекуцията – фелдфебел-школник Николай Маринов. И Вие спестявате името му. Защо? Може би защото е бил ремсист. За разлика от Йорданов, който е съден и разстрелян, инж. Маринов умира от старост в гр. Плевен. Винаги съм се питал, как един 20-на годишен момчурляк е дал команда „Огън”….?! Срещу деца, които са могли да му бъдат братчета и сестричета?!
Впрочем аз лично зная и друга, истинска история – как войник води потеря от царски офицери и подофицери, за да им покаже къде се крият партизаните, а след 9-ти септември става политически офицер….
За съжаление есето Ви е поредната съчка в огъня на омразата.
Чувал съм, че сте вярваща.
Като такава, не Ви ли е идвало на ум, че страниците на българското братоубийство е време да се затворят. И че на 9-ти септември трябва се четат заупокойни молитви за всички загинали в името на помирението, а не да се размахва томахавката на антифашизма!
На БСП това може и да е полезно!
Полезно ли е за бъдещето на България?”
А вие какво мислите, уважаеми читатели?


Няма коментари:

Публикуване на коментар