неделя, 23 октомври 2016 г.

Политически задявки....Бях решил да спирам с пуста политика!
Ама май не мога! Нещо все ме тика.
И душа ми мале не иска да трае,
и за кривиците наши как да не залае!
***
За Нета по повод СЕТА и дебатите за търговското споразумение в българския парламент на 19.09.2016 г. Озвучава се с популярната песен на клуб НЛО „Еех Канада”
„Внимание: товарният влак за  Канада тръгва на осми коловоз  на 5 и 15......”
Брех, Канада, брех, Канада,
от България ти чакай изненада,
тя ще шътне и последната си риза,
да отиде в Монреал БЕЗ ВИЗА!
***
Казват, че първата най-древна професия била на "проститутката", а втората - на "крадеца". Професията "политик" се появила по-късно.....Като симбиоза от първите две!
***
Напоследък чувам, че българските политици, включително и кандидат-президентите ни, се държали "УБРАНО" (за последен път сабахлянта на 21.10. в bTV от устата на видната национална баничарка). Потърсих думата в Речника на чуждите думи в българския език, издание на БАН от 1982 г. Няма я! Защото е социздание? Не! Причината е много проста. Защото ДУМАТА "убран (а,о) е РУСКА и се превежда като „прибран, разтребен, отстранен, подреден” в мъжки и съответно в среден и женски род. И ако поведението на политиците пред ТV камерите е "прибрано", какво е тогава "неприбраното" им поведение, което се опитват да скрият от нас с предварително режисирани въпроси?
Като написах тези думички и си помислих: Защо нямам право да прибера от националния радио и телевизионен ефир и от вестниците нЕкои журналист(к)и?
Че да стане "УБРАНО" на целокупний ни народ!!
***
Съгласен съм, че трябва да консумираме храни, произведени в България. Аз лично много си ги харесвам - от доматите, през червената капия, корнишоните и сите мръвки, даже и тези, дето са ми забранени!
Само не ми е ясно, какво произвежда празнословецът Андрей Райчев?
Научавам, че е председател на съюза ”Произведено в България”.
Вие знаете ли какво произвежда?©
***
Гледам, че нЕкои люде от Facebook изпадат в овче умиление от писанията на агент Димитър! Аз пък не му вЕрвам! Щото го помня в ЕДНА ПОЗА, добре илюстрирана от картинката (за съжаление не помня кой е автора на колажа).
Надявам се Господ да ми даде дни, за да видя следващото извъртане на подгърбието на бай Димитър.
Няма да закъснее, дами и господа! ВеРВАЙТЕ МИ!


***
Правителството смята, че няма основания за повишаване на данъците и по тази причина Горанов ще ги повишава без основание!
***
Пингвинът има крила, не за да лети, а просто така. Същото е и с мозъка на политиците, имат го, но не за да мислят...
***
Политиката може да се прави "с лице към хората", но може и с фалос (байхуй) или подгърбие (байгъз)!

***
Попитали радио Ереван:
-По какво се различават българските депутати от тези в ЕС?
-По гьонсуратлъка* и дирния акъл**! - отговорило радиото
* - от гьонсурат - изключително нахален и безцеремонен човек.
** - акъл, който те посещава със закъснение

***
На 17.10. Йоана Петрова е публикувала в „Сега”, че по данни на НСИ:Половината от децата - 49.7%, не могат да си позволят почивка извън дома поне една седмица в годината (вкл. празници със семейството, гостуване при роднини, приятели, организирана почивка от училището и т.н.). За 43% редовните занимания с плуване и свирене на музикален инструмент са утопия. 46% само си мечтаят за колело, ролери, кънки и др.” Още по стряскащи са данните за храненето на децата, като за 40% от тях (всяко второ от пет деца) „не може да бъде осигурено подходящо място за учене или писане на домашни, ЕДНО ХРАНЕНЕ, ВКЛЮЧВАЩО МЕСО, ПИЛЕ ИЛИ РИБА (или еквивалента им при вегетарианците) поне веднъж дневно, и купуването на книги, които са подходящи за възрастта на децата (без учебници и учебни помагала).”
Ако публикуваното е вярно и вземем данните на НСИ за децата до 15 годишна възраст (към 31.12.2014) – 998 176 излиза, че имаме един „детски град” на бедстващи деца на ръба на оцеляването,  колкото Пловдив – 338 657  през 2012 г. или Варна – 334 763  през 2012 г., АКО НЕ И ПО-ГОЛЯМ!
В такъв случай, целият ни политически елит е за разстрел.
Без съд и присъда!
Що обаче публикуваните данни ми намирисват на уйдурма?
***
Известен е авторът на скатолалията (от гръцки σκατος – лайно, мръсотия + λαλία – реч) и копролалията (от гръцки κόπρος – кал, лайно, мръсотия + λαλία – реч) в българската политика - "Бай Хуй" и "Гъз, ти си нашето знаме"!
Въпросът е за какво става дума:
1.За болестно желание за изричане на цинични, вулгарни думи при някои форми на шизофрения;
2.За непреодолимо, импулсно влечение към цинична и нецензурна реч, даже и без повод при сексуални дивиации или
3.За неволно псуване или неволни произнасяния на мръсни думи или социално неподходящи и обидни коментари.
***
Според The New York Times в сряда вечер Хилъри Клинтън е заявила много ясно, че ако спечели президентските избори ще влезе в Белия дом готова за конфликт с Русия, и със свирепа, лична неприязън към нейния лидер Владимир Путин. „Ние не сме чували такъв  тон от времето на Роналд Рейгън -  казва Stephen Sestanovich* (академичен преподавател, писател – „Maximalist - America in the World from Truman to Obama”, New York, 2014, ISBN 0307268179, и отговорен държавен служител в американската администрация от 1980 г. насам), -  Но това беше по-скоро систематична критика на Съветския съюз, а тук всичко е фокусирано върху личността на Путин.”
Според скромните ми познания, Хилари има не само „дълга история на необуздана амбиция и алчност” (по думите на бившия държавен секретар Колин Пауъл), но и тежки психологични проблеми.
Май е време личната й неприязън към Путин да бъде анализирана от  СЕКСОПАТОЛОГ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар