понеделник, 6 февруари 2017 г.

ЦИТАТИ ОТ ЕДНО ИНТЕРВЮ......

Краси Райдовски



".....БСП обяви гръмко, че ще закрие паралелната държава на мафията – възможно ли е столетницата да извърши такъв подвиг?
Меко казано, като знам какви прекрасни хора има в ръководството на БСП, подобни твърдения, закани и мераци звучат като приказки за идиоти и бавноразвиващи се. Това говорене е обидно за обществото.
Не вярвате, че имат сили за подобна битка?
Не само сили, те нямат и обективни желания, това са само вербални послания като знаем кой ги излъчва. Например Георги Гергов от Пловдив, по времето на Иван Костов си дереше ризата, че винаги е бил седесар и такъв ще остане. Кирил Добрев пък вероятно е забравил, че с белезници в багажника на колата му го върнаха на ГКП „Калотина“. Бриго Аспарухов, трябваше да е в затвора все още, за противозаконното унищожаване на делото на агент Румянцев (той и агент Зингер) – Атанас Тилев. Тези хора ли ще преборят паралелната държава на мафията?
Но Корнелия Нинова показва характер, скочи дори на генерала от КГБ Леонид Решетников – нарече го корумпиран лъжец?
Не мога да знам от какво е породено поведението на г-жа Нинова, но за мен е актуална и меродавна оценката на Решетников, когото не познавам, но знам какво мисли за хора от категорията на Димитър Иванов и Светлана Шаренкова, които търсят само лични дивиденти и материализират и осребряват своето „русофилство“. Но тук важи приказката за лудия и зелника. Тази категория люде, за мен не представлява никакъв интерес, но добре ги познавам и мога да разказвам достоверни истории. От тях може да се очаква всичко. Подобно публично поведение, според мен е тяхно задължение. И за да не съм голословен мога да посоча конкретен пример за уважавания в обществото проф. д-р Димитър Иванов. Едва ли щеше да бъде толкова чест гастрольор по медиите, ако вашите колеги го бяха чули как говори на Шаренкова преди години, че ще нарита журналистите в задниците, ако не му бяха нужни. Но тъй като все още ги използва, затова не ги е наритал, но за сметка на това подари на Шаренкова кобила за яздене. Тези „герои“ ли са промяната в държавата? И тъй като от БСП разтягат локуми за закриване на паралелната държава на мафията, имам личен въпрос към др. Нинова: Нямам обяснение как Шаренкова, върлата антикомунистка от началото на 90-те г., съпредседател на партия „Либерали“, стана член на ръководството на БСП? Този факт дава отговор каква партия е БСП и дали може да изпълни заканите, а този случай не е единствен, да му мислят честните хора, които все още вярват на БСП.
България е пред нови избори, може ли социологията да се окаже инструмент за смяна на властта?
През годините имам наблюдение относно поведението на двамата титани на социологията на голфа, те винаги вкарват топката в най-лесната дупка или казано по-друг начин присламчват се към всеки перспективен политик, очаквайки да осребрят своята идейни помощ. Когато това не се случи, започват да работят срещу него и отиват при други перспективни господари. Тези социолози единствено останаха верни на своя създател и духовен баща Луканов, до трагичната му смърт. Социологическите им проучвания обаче са нож с две остриета, защото могат да доведат до успокояване, но и до насаждане на фалшиви нагласи сред хората, независимо от политическите им предпочитания. Сами по себе си подобни проучвания са силен инструмент за оказване на влияние в желана насока, а тези са доказани майстори, но от друга страна ние вече не сме идиотите от 1989 г.
Преди дни се навършиха 20 години от митичния 4 февруари – договорено съгласие и спазарен мир ли сервираха на гражданите БСП и СДС?
Всичко се случи пред очите ми . За мен 4 февруари е логичният край на действията и предателството на вътрешно партийната опозиция, ръководени от противоречивата двойка Лилов-Луканов. Спомнете си писмото на 19-те от БСП срещу Жан Виденов - да си подаде оставката, спомнете си твърденията на Андрей Райчев, че Луканов щял да отиде в САЩ, за да търси помощ да сваля Виденов от власт? А не е ли по-логично Луканов в Русия да търси помощ срещу Жан, но никой не пита за това. Спомнете си коспиративните срещите между покойния Кольо Добрев и Иван Костов, поведението на Първанов на конгреса и след конгреса от 26 декември 1996 г. - това беше мълчанието на агнетата, които и до днес не спират да блеят. Истината е, че тогава преходът беше спазарен и за пореден път след 1989 г. бяха измамени всички българи, защото твърденията за гражданска война са митове и легенди, измислица, за да се осъществят едни схеми, на едни хора, които днес ни се представят за герои."

Няма коментари:

Публикуване на коментар