петък, 7 март 2014 г.

Безименна.....

ИЗКАЗВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ВЪНШЕН МИНИСТЪР НА СЪВЕЩАНИЕ НА ВЪНШНИТЕ МИНИСТРИ ОТ СТРАНИТЕ ЧЛЕНКИ НА НАТО ПО ПОЛОЖЕНИЕТО В УНГАРИЯ
(Вариации по темата върху четири правителства. По този повод обръщението е едно - Уважаеми дами и господа)*
1. Предлагам да приемем незабавно Украйна за член на НАТО. При среща с президента на Украйна уговорих създаването на Атлантически клуб в Киев. Разпоредих на министър-председателя в София да отправи официално предложение до Президента на САЩ и Генералния секретар на НАТО за създаване на Международна коалиция от желаещи, която да проведе военна операция за умиротворяване на Източната част на страната. България ще участва с една рота за санитарна обработка на личен състав.
Соломон Паси (министър на външните работи в правителството на Симеон Сакскобургготски)
2. След два дни в София, под егидата на нашия президент започва среща за регулиране на газовите доставки за България. На срещата ще присъстват президентите на Украйна и Русия. Ще се опитам да ги накарам да седнат един до друг или един срещу друг.
Ивайло Калфин (министър на външните работи в правителството на Сергей Станишев)
3. Министър-председателят на България свиква конференция на опозицията от Майдана за разрешаване на проблема с Крим. В София вече се намират представителите на „Десния сектор” за съгласуване на дневния ред.
Николай Младенов (министър на външните работи в правителството на Бойко Борисов)
4.Министър-председателят ме упълномощи да заявя, че инструкциите за нашата позиция от Вашингтон и Брюксел са добре изучени и се изпълняват!
Кристиан Вигенин (министър на външните работи в правителството на Пламен Орещарски)
* По текст на журналиста Светослав Терзиев, в-к „Сега”, 07.03.2014 г. и собствени идеи.

сряда, 5 март 2014 г.

Принос към МКБ-10

PRESSтитуция - заболяване при част от собственици на масмедии и журналисти. Заразна болест с епидемично протичане, която се предава по политически път. Изостря се от нарастване на притока на парични знаци към заболелите. Среща се на всички континенти. От 90-те години на ХХ век в България тече перманентна епидемия.
Забележка: МКБ-10 - Международен класификатор на болестите 10 ревизия