понеделник, 11 февруари 2019 г.

БЕЗ КОМЕНТАР....



„…. САЩ, Великобритания и Германия са лидери в цифровата трансформация. Всяка от тези държави има собствена стратегия. Да вземе за пример САЩ. Те създадоха в Китай гигантска система, която произвежда евтини смартфони, таблети и др.подобни. По същество, за сметка на тези устройства Запада качи цифровата трансформация в новия свят.
 Още един пример: САЩ се опитват да реинкарнират* своята валутна система, да я цифровизират. Между другото те се мъчат да цифровизират всичко – полезните изкопаеми, транспортната инфраструктура и т.н. За да управляват това те създават по света мрежа за предаване на данни. Не е тайна, че започвайки от простия мрежов телефон, от мобилната връзка между операторите, от оборудването и цялото програмното осигуряване, както и всички платформи на които то се качва, а също така и системата за управление на базата данни – всичко това са разработки на САЩ.”
От разговора между професор Елена Ведута, д.ик.н., Московски държавен университет и Сергей Евтушенко, референт в правителството на РФ и председател на Работната група по създаването и развитието на националните и международни системи на цифровата икономика (думите по-горе са на Евтушенко, цитира се по публикация от блога на Елена Ведута, озаглавена „Развитие или киберрабство”, http://zavtra.ru)
*- (от лат.) буквално „повторно въплъщаване, прераждане след смъртта”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар