неделя, 9 декември 2018 г.

СОЦИОЛОГИЯТА?!?

Акад. Илчо ДИМИТРОВ цитира в дневника си (стр.243) данни от социологическо проучване на Националния център за изследване на общественото мнение за рейтинга на правителството на Жан ВИДЕНОВ като цяло и на отделните министри (цитатът, според автора, е по Бюлетин на НЦИОМ, т.VI, брой 2, май 1995 г.). Ще отбележа само част от споделеното – „одобряват го (правителството – бел.моя) 28%“. По партийна принадлежност респондентите, които одобряват правителството се разпределят, цитирам: „..БСП-46, БББ-5, СДС-5, ДПС-4, други-10, без партийна принадлежност-11..“
В последната една година, както казват политиците, „социологията“ на залива с данни за политическите настроения сред нашенци, обявявайки ги „за национално представени“. Шефовете на агенции даже не си правят труда да ни уведомят за възрастовата и образователна структура на респондентите, за разпределението им по линията град-село, да не казвам за партийните им пристрастия. Ама искат да им в(Е)рваме! БЕЗРЕЗЕРВНО!
Все си мисля, че „социологията“ ни манипулира. Според това кой Й е платил!
По тази причина не вярвам и на ПОСЛЕДНАТА ТЕЛЕФОННА АНКЕТА на „Кьлъп Internatiоnal“ на 500 души! Както и че резултатите й са НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛНИ! Да, ама не!
 Вие в(Е)рвате ли на двамата голфаджии?

Няма коментари:

Публикуване на коментар