петък, 14 декември 2018 г.

СТИГА!!!

Д-р Георги Чалдъков, СТИГА ОБЕДИНИТЕЛИ И ПОСРЕДНИЦИ!, „168 часа“, 14.12.2018


„……
Първо, Манифест За републиката, замислен от Евгений Дайнов. „Няма ляво, няма дясно днес има единствено гражданите срещу мафията едно от посланията в Манифеста.
Второ, Инициативен комитет за спасение на България на писателката Божана Апостолова в Пловдив звучи хубаво, но ерудираните интелектуалци Тома Томов и Стефан Цанев не го подкрепиха.
Трето, референдум на един шоумен и неговите сценаристи.
Четвърто, Политическо обединение Заедно на един политически Алфа вълк Лупи. Дисидентско движение "Заедно" е регистрирано през 2010 г. от инж. Иван Даракчиев - гражданин на Бургас и Брюксел. Мото на Движението е „обонато - идва от един африкански език и означава „аз съществувам, защото ние съществуваме“.
Пето, клуб „Милениум“ на български юпита, завършили университети в Западна Европа, основан с посредничеството на Симеон Б. Сакскобургготски. Тази юпикрация вече сме я виждали - deja-vu, uppies. Ако „Милениум-те“ са като юпитата през 2001-2009 г., по-добре за България е да си стоят в чужбина нали си спомняте как те „дойдоха, видяха и забогатяха.
Сега пък участват в Сдружението „Инициатива Единение, водено от двама академици, придружени от разноцветни интелектуалци и бизнесмени. През септември и октомври 2018 г. президентът разговаря с представители на Сдружението. И заяви: „Важно е темата за помирение с историята и национално единение да бъде заявена публично“. Следователно, Сдружението се подкрепя от президента. Остават обаче въпросите: Защо тези инициативни интелектуалци търсят властимащи посредници – не са ли уверени в силата на своите послания? И в кои от тях има мъдростта на президента Шимон Перес и могат „да изградят велика държава от една малка територия“?

…..“(със съкращения).
ПРОЧЕТОХ СТАТИЯТА!
И АЗ КАЗАХ СТИГА!
А ВИЕ?


Няма коментари:

Публикуване на коментар