петък, 16 ноември 2018 г.

ГОСПОДИН ДИМИТРОВИТЕ ПИСАНИЦИ ….

На 15.11.2018 г. във Facebook прочетох публикация от стената на г-н Димитър ДИМИТРОВ (качена е в 10:49 ч.) кадрови офицер от РУ-ГЩ, отдел „Нелегално разузнаване“, в периода 01.09.1978-01.09.1993 г., президент на София клуб с позиции в 86 държави от 22.12.1992 г. Тя е по повод интервюто на българския министър председател в сутрешния блок на BTV, споделена (разпространена във Facebookбел. моя) е 721 пъти и е придружена от 157 коментара, повечето положителни, макар че не съм чел всички.


Нямам честта да познавам господина, независимо че в периода 1988-1998 г. съм заемал висока позиция в едно от управленията на Генералния щаб на войската.
Нямам представа и за клуба, който в момента оглавява, и който има позиции и …. извън Европа. 
А сега по същество на публикувания текст.
1.Димитров претендира за авторство на израза „ГЕРБ е партия-държава“, цитирам: „…за първи път употребих през 2013 г., когато министърът на финансите Симеон Дянков от кабинета "Борисов -1" източи 1.5 млрд. лева от НЗОК и така предизвика колапс в Здравеопазването, който продължава и до днес. Парите така и не са върнати на Здравната каса! … защото и тя (Корнелия Нинова – бел.моя) през последните две години нарича ГЕРБ ПАРТИЯ-ДЪРЖАВА!...“ Твърденията в цитирания текст относно НЗОК са АБСОЛЮТНА дезинформация!  Беше раздухвана от БСП и присъдружните й организации преди доста време, но в последно време и те се отказаха от тази НЕСЪСТОЯТЕЛНА „подпорка”. Писал съм по-проблемите на НЗОК, но те не се коренят в действията на финансовия министър от 2009 г., нито пък решението им е във идеите, заложени във „Визия за България….”
За да докаже авторството си на „крилатата мисъл“, г-н Димитров не спира не спира до тук.
2.За спирането на проекта АЕЦ „Белене“ той обвинява, цитирам: „…политическата импотентност на кабинетите "Борисов-1-2-3“ и „чиновник от Държавния апартамент“, на който външният министър – Николай МЛАДЕНОВ „рапортува за спирането на проектите“ (централата + „Бургас-Александруполис“ + „Южен поток“ -  бел.моя). Допускам, че Димитров „нелегално“, все пак му е специалност, е присъствал на заседанията на кабинета и на разговора с щатския чиновник. След това, вменявайки психично разстройство на премиера, цитирам: „За ваше сведение, явно деменцията Ви гони…“ (тук пише в стил професор Иво Дебилхристов – бел.моя) излага и „сериозни аргументи“ в полза на „Белене“ и срещу малоумното (изразът е мой) решение  на правителството, цитирам:  „.. Унгария е член на ЕС и НАТО и Русия строи АЕЦ в Унгария, Турция е член на НАТО и Русия строи не една АЕЦ в Турция“. Не съм специалист по атомни електроцентрали, но за разлика от г-н Димитров, смея да твърдя, че нещичко разбирам от РАДИАЦИОННИ  аварии и не ми се иска подобна трагедия да сполети родината ми. Авторът, и подобни нему, обичат да застават зад „народната воля”. В този смисъл не е зле да попита жителите на българските населени места, през които щеше да преминава петролопровода за Александруполис, както и тези от Южното Черноморие, дали го искаха! Ще му напомня, в негов стил, че и твърдението на г-жа Йончева за „радиационната катастрофа” с водата Хасковско също беше „дементно”, сиреч не се дължеше на управляващите в момента, но нямам спомен г-н Димитров да го е коментирал. Вероятно защото дамата е от „неговата боя”?!
3.Следват две кратки похвали, че Борисов не се е подвел, цитирам: „… по съшитата с бели конци от Великобритания провокация „Скрипал“ и България не изгони руски дипломат. И заявихте, че в Черно море искате да виждате кораби с туристи, а не Военна флотилия на НАТО...с българско участие.“
4.Пропускам текста за ТЕЦ-овете край Раднево, защото не ми се рови в Google, за да проверя достоверността на твърденията на автора. Не ми се иска да коментирам и ироничните му подмятания за българското европредседателство, защото няма как да съм по-голям разбирач от него по темата.
5.Безценно е заключението на г-н Димитров, което ще цитирам изцяло (правописът е запазен – бел.моя): „Протестите са защото ГЕРБ превърна България от Парламентарна република в Премиерска република и я докара до дъното във всички области! И те няма да спрат, докато кабинетът "Борисов-3" не си подаде оставката и президентът Радев не състави Служебно правителство...с удължен срок, което да подготви ПРЕДСРОЧНИТЕ Парламентарни избори, които са НЕИЗБЕЖНИ!“
Браво г-н Димитров!! Но Ви препоръчвам да прочетете Конституцията на Р България. В основния закон не се предвижда удължен срок за служебно правителство, когато предходния кабинет е подал оставка и действащият парламент не е успял да излъчи ново правителство.
И накрая!
Г-н Димитров, част от писанията Ви потвърждават теорията на Дънинг-Крюгер. Видно е, че притежавате знания за темите, по които сте си позволили да пишете, но не Ви е стигнала мъдрост, за да съберете пълна информация или да прочетете допълнителна литература за тях. А както  е казал Александър Поуп през 1709 г. в книгата си „Опит за критика“: „Половинчатото знание е опасно нещо!“
Г-н Димитров, съжалявам, но за хора на моята и на Вашата възраст е твърде вероятно ДА НЕ Е ОТРЕДЕНО ДОСТАТЪЧНО ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ЖИТЕЙСКО ВРЕМЕ, за да можем ДА РАЗБЕРЕМ, че не сме ТОЛКОВА КОМПЕТЕНТНИ, за колкото СЕ САМООЦЕНЯВАМЕ!
А „партия-държава“ с 95-ма народни представители от 240 не се прави! Апропо, може би с това трябваше да започне и моята писаница!
Останете си със здраве, г-н Димитров!





Няма коментари:

Публикуване на коментар