вторник, 22 май 2018 г.

АВТОКРАТИЧНА МОНАРХИЯ?!

На вниманието на любителя на президентска република и професорско правителство – г-н Божидар ДИМИТРОВ и на г-н БОЙКО БОРИСОВ – министър председател на Р.България. 
Александър Голц
 „Новият състав на путинското правителство е знаков (сигнален). При това знаците (сигналите) са няколко….
Първият сигнал – разговорите за цифровизация  и други технологични пробиви са удар във въздуха. Гръбнакът на руският кабинет са старите добри коне, които не се сменят на преправата*… Те не са способни на решителна модернизация.

Вторият сигнал – и занапред ефективни министри ще бъдат отявлените мракобеси като Владимир Медински и Олга Василева… Те ще продължат да укрепват връзката между православие и народ. Главен критерий за ефективността им ще продължава да бъде лоялността към СТОПАНИНА.

Третият, и най-главен сигнал – режимът не само по съдържание, но и по форма се превръща в автократична монархия ….(авторът визира назначаването на сина на Николай Патрушев за министър на селското стопанство и на путинския адютант Евгений Зиничев за министър на извънредните ситуации. За служителите на ФСС** употребява думата „новите дворяни”. По отношение на Министерството на извънредните ситуации споменава гафовете при наводнението в Крим и пожара в МОЛ-а „Зимна вишня” – бел.Н.К.)
 Ако в Русия имаше Парламент, а не отдел на Администрацията (на Путин – бел.Н.К.), който само по силата на традицията се нарича Федерално събрание, депутатите нямаше да оставят камък върху камък подобни назначения.Независимата преса щеше до втръсване да разнищва качествата и способностите на генералския син и на адютанта, позволяващи им да заемат важни постове в държавната система. Само че и Парламентът и СМИ не контролират Кремъл. Да не говорим за независима съдебна власт. 
Тези институции имат изцяло ДЕКОРАТИВЕН характер. 
А от биологията е известно, че орган, който не се използва ДЕГРАДИРА.  
Днес Русия е автократична монархия с несменяем началник, чиито решения не се подлагат на съмнения.”
Бележки:
*-(военен термин) място на широка и дълбока водна преграда, през което войски преминават от единия на другия бяг със специални средства без да водят бой с противника. 
**-Федерална служба за сигурност.
Александър ГОЛЦ, шеф и редактор на „Ежедневного журнала” (от сайта https://blog.newsru.com/article/21may2018/pravitelstvo, със съкращения).


Няма коментари:

Публикуване на коментар