събота, 24 март 2018 г.

ПО ПОВОД ЕДНО ПОСЕЩЕНИЕ


„Когато сте на официална визита и особено когато домакинът е духовно лице и Ви приветства, не си шушукате със съпругата и не си оправяте вратовръзката


Когато Негово Светейшество Йерусалимският Патриарх Ви подари кръстче и Ви каже, че са консервативни, не се отговаря с „Yes”, а се целува ръка, благодари се и се замисляте над посланието. Не се отваря амбалажната кутийка, в която е било кръстчето, празна е…. 


Когато Ви наградят с Орден, не е редно да проявявате  нелеп хумор „Not always is a blessing” (Не винаги е благословение). Негово Светейшество Патриархът Ви отговори достойнo: You should be proud of it” (Трябва да се гордеете с това.



     Когато Негово Светейшество Патриархът вдигне наздравица, не отговаряте „аз няма да пия, ама ще си взема бонбонче”

Икона не се пипа с ръка! Икона се целува, обкичва с цветя ….  Кръстният знак се полага със събрани на дясната ръка палец, показалец и среден, бавно и благоговейно – първо на чело, после върху диафрагмата, следват дясно и ляво рамо, а не около бюста”.


® Мария Нордел, публикация на „Афера” (текстът на г-жа Нордел се публикува редактиран и със съкращения)

Добавено от мен:
1.Интересен състав на делегацията – един действащ и четирима запасни висши и старши офицери от Българската армия (заедно с Президента) и нито едно духовно лице от Българската православна църква, която има огромен принос за спасяване на българските евреи??
2.Г-жо Радева, не се вторачвайте в подаръците връчени на съпруга Ви, а Вие г-н Президент – в кръстчето на Десислава. Имате възможност да ги разгледате в хотела….





Няма коментари:

Публикуване на коментар