петък, 11 август 2017 г.

Иисус, тояга и маразъм*



Автор Леонид Гозман, авторизиран превод - Николай Колев
Леонид Гозман
При нормална ситуация законът и съдът са еманация на справедливостта. А дългът на гражданина е да се подчинява на съдебните решения и да почита закона. Така е при нормална ситуация…
Но ако законът ти забранява да коментираш очевидното, например, че СМЕРШ-НКВД е не по-малко престъпна организация от СС, което  прави приетия през 2014 г. закон за криминализиране на действия, реабилитиращи нацизма, то тогава дълг на гражданите е да го нарушават. Което и направих, публикувайки незабавно в две руски средства за масова информация, че приетият закон ни забранява да говорим.
Ако съдът праща в затвора момичета, които танцуват в божия храм, когато там няма богослужение, а младеж – че лови в храма покемони, дълг на гражданите е (това е лично мое мнение, а не зов за сваляне на конституционния строй) да протестират срещу този съд, без да се интересуват от това, как съдът се отнася към художествените качества на танца, към покемоните или тяхното ловене.
Днес признаха за виновен човек, защото оскърбил нещо и го глобиха 50 хиляди рубли (US$ 850 - бел.моя) за това, че публикувал в Интернет изображението на Иисус Христос, който спортува. Съдът прие за доказателство показанията на един свещеник от РПЦ, които се основават на догма от 787 г., когато до Средновековието остават още няколко столетия… Можем все пак да се радваме, че не го осъдиха на изгаряне, а може и да проявим солидарност към осъдения. Аз например се солидаризирах и поместих в своя Facebook същите картинки, за които в Сочи беше осъден гражданина на Русия Виктор Ночьовни. Желаещите могат да ги видят…
 Направих го, не защото ми харесват картинките, а защото не ми се иска да отдам страната си на идиоти. Защото ми омръзнаха тези, неизвестно от къде изпълзели другари, които знаят кое е добро и кое зло, на кое да се кланяме или какви гащи да носят  жените. Да не си мислите, че с тези си действия призовавам към нещо?! Не, аз просто смятам, че това е единствения, достъпен лично на мен инструмент да  се боря с идиотските съдебни решения и да не се подчинявам на системата за правоприлагане. 
Когато мракобесниците в съдийски тоги или без тях срещнат съпротива, те се плашат и бягат.
*-в преносен смисъл „падение, пропадане” 
Следващият колаж показва, че нещо в Русия не е наред....  Изводите оставям на нас.....

Няма коментари:

Публикуване на коментар