четвъртък, 25 май 2017 г.

ЗА МАКЕДОНИЯ.....



Вчерашна публикация (25 май 2017 г.) в македонския "Дневник" ..... Неблагодарни македонисти….


ИСТОРИЯТА....
От интервю  на Тодор Токин (в-к „Българска армия”, 17 януари 2012 г.) със Стефан Тафров, по това време зам.министър на външните работи (министър Стоян Ганев отсъства, защото е в чужбина. Той е против признаването на Македония, което по-старите добре помним – бел.моя).
„… Министрите(на заседанието на правителството на 15 януари 1992 г.) упълномощиха Филип Димитров да вземе решение кога да се съобщи признаването на четирите републики. Буквално в следващия момент той поръча на говорителя на правителството Надежда Михайлова да отиде в телевизията – тогава имаше само една - и преди „По света и у нас” да съобщи новината. Отидохме в Народното събрание с неговата кола. Той влезе в залата и помоли да бъде изслушан. Няма да забравя как той каза: Днес правителството на Република България призна републиките: Словения, Македония…. Като чуха „Македония”, народните представители от мнозинството на СДС станаха и започнаха да викат „Юнаци”, „Браво”, България”. От опозицията – БСП- бяха малко стъписани, някои изръкопляскаха, други не знаеха какво да правят…..
…. Заседанието на Министерския съвет бе прекъснато в един момент, защото президентът Желев свика съвета за национална сигурност и подкрепи изрично решението за признаването, против беше тогавашният вицепрезидент генерал Атанас Семерджиев.
….заслуга на България по отношение на международното признаване на Македония и другите три беше това, че по искане на президента Желев тогавашният руски президент Борис Елцин призна Македония буквално от борда на самолета, след като беше излетял след официалното си посещение в София…..
Толкова за настървението в България! 
Май имаме основание! 
Вие как мислите?

Няма коментари:

Публикуване на коментар