сряда, 17 май 2017 г.

СВОБОДА НА СЛОВОТО….



В България нямало свобода на словото?! Хайде де?!
Демокрацията не ни направи равно богати, нито донесе всеобща справедливост.. Но донесе свобода на словото, сиреч всеки да си бъбри каквото си иска…..
Опозицията от 27 години плюе управляващите в пленарната зала на Парламента. И в кошарката за пресконференции в кулоарите... Но не съм чул по тази причина да е поискано сваляне на имунитет на депутат, камо ли някой да е арестуван директно по време на пленарно заседание. Това не е ли свобода…..?
В ТV студията политици, политолози  и всякакви други врачуващи и  обслужващи партиите-ози приказват каквото им влезе в устата… Всеки защитава своята теза, почти винаги противоположна на другите. Понякога се карат… И какво от това… СЕМ да ги е цензурирал? Това не е ли свобода…..?
Физически лица или групи – фили и фоби на държави, коалиции, минали и настоящи политически режими или родни и чужди партии,  свободно си разпространяват идеите в Интернет (особено във Facebook), а понякога и на митинги.  Често пъти взаимно се попържат. Някой да им пречи…. Да сте чули да има арестувани, както преди години за приказки срещу правата линия на Партията или вицове от раздела „Златна решетка”? Няма…. Това не е ли свобода…..?
Ако търсите истината  в „свободата” на днешното слово, няма да я намерите?
По този повод ще ви припомня един виц от времето на соца?
„Попитали радио Ереван:
-Каква е разликата между кокошката и политическия офицер?
-Кокошката рови в един куп лайна, за да намери едно зърно, за разлика от политическия офицер, който рови един куп зърна, за да намери едно лайно – отговорило радиото”
Толкова за свобода на словото, дами и господа! Има го!!!
Което не значи, че чрез него до нас достига истината.
Апропо, това не е само в България!

Няма коментари:

Публикуване на коментар