сряда, 4 януари 2017 г.

СЛЕД НОВОГОДИШНО.....



Вчера прочетох във Facebook призив да дарим по 10 лв. в подкрепа на българските ВВС и като жест на съпричастност към тяхната модернизация. Сумата не е сериозна, даже за пенсионери – две кутии цигари от среден клас.
Известявам на всички колеги от мрежата, ЧЕ НЯМА ДА ДАМ НЕ ДЕСЕТ, А ЕДИН ЛЕВ!!
Щом Министерството на отбраната има пари да издържа ЕДИН НАЦИОНАЛЕН ВОЕНЕН УНИВЕРСИТЕТ  с факултети във В.Търново, Долна Митрополия и Шумен, ЕДНО НВМУ във Варна и ЕДИН ВОЕННОМЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ към ВМА за 334 курсанти ежегодно (Виж таблицата, съставена по данни от Спирдон Спирдонов, Otbrana.com). Интересни са данните (маркирани в червено) за някои специалности, но няма да ги коментирам, за да не ме винят в некомпетентност.

Досежно Военномедицинския университет имам два въпроса:
1.Кой в Р. България има право да разкрива висши училища, че се обявява прием в НЕРОДЕНИЯ ВОЕННОМЕДИЦИНСКИ „ПЕТКО”? Не зная с такива права да е овластен  Министерският съвет, камо ли министъра на отбраната?!
2.По какъв повод Съвместното командване на силите обявява една стипендия, а Сухопътни войски – две стипендии за студенти, обучаващи се по специалност „Медицина”?!
А другата причина за отказа ми да даря е, че държавата не си е прибрала, и май няма да си прибере, ВЕРЕСИИТЕ от видния здравен мениджър, генерал майор от резерва, носител на орден „Стара планина с мечове”, професор по нищо Стоян ТОНЕВ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар