сряда, 28 декември 2016 г.

Интернет мисли......



Опитайте да коментирате под статиите в Би Би Си или „Ройтерс“ например. Няма да откриете изобщо такава опция. ....Опитайте тогава да публикувате коментара си под статия в сайта на някой от най-големите вестници по света. В „Ню Йорк таймс“ например? В най-добрия случай ще попаднете на строга система за регистрация и проверка на коментарите. И ако някой невидим за вас модератор прецени, че мнението ви е ценно за публиката, то ще се появи онлайн ( апропо, същата практика има и г-н Златко Енев, собственик на сайта librev.com – бел. моя). И това не е практика от миналото. По-скоро е от бъдещето....”
Позволих се да публикувам  този текст от сайта Клуб Z, след като от няколко дни чета коментари във Facebook и други Интернет издания.
Оказва се, че ние, българите се намираме в постоянна разпра и разделение, даже и когато става дума за трагедия, без значение дали е наша или чужда. Вместо да помълчим и да се замислим, ние непрекъснато се заливаме с ... екскременти. Изпаднали се в една нравствена глухота и горим от желание да видим в своя опонент ВРАГ, който задължително трябва да се унищожи.
Във всеки коментар, който не съвпада с нашите разбирания,  виждаме национално предателство и няма да се учудя, ако един ден НЕНАВИСТТА към инакомислещите се стовари върху „НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ”.
Призовават ни да се консолидираме като народ! Само че нашенските политици разбират подобна консолидация като БЕЗПРЕКОСЛОВНО  одобрение на всяко ДВИЖЕНИЕ НА ТЯЛОТО на СОБСТВЕНИЯ ИМ ЛИДЕР.
Благодаря за такава консолидация, виждал съм я и я виждам!!
Не се наемам да твърдя КОЙ и от КОГА  е възпитал или възпитава културата на НЕНАВИСТ сред нас! И това едва ли е най-важното?!
По-важно е, всеки един от нас да спре да бъде проводник на подобна култура.
А администраторите на Facebook вместо да блокират потребители заради голите цици на Моника Белучи, да помислят за забрана на коментарите под ЧУЖДИТЕ МНЕНИЯ!
Трол или хейтър? Има ли значение?

Няма коментари:

Публикуване на коментар