петък, 16 декември 2016 г.

Да разлаеш кучетата

Днес пак разлаях кучетата.
Първият повод бе коментара ми върху една среща в ЦВК. Цитирам:
„На традиционната предколедна и предновогодишна среща министърът на отбраната Николай Ненчев и началникът на отбраната генерал Константин Попов благодариха на запасните и резервистите, ветераните от войните, военноинвалидите и военнопострадалите за активната военно-патриотична дейност през годината и наградиха...... Ген. Топалов връчи плакета, флага и шалчето на СОСЗР на министъра на отбраната, началника на отбраната, заместник-министъра на отбраната ген. Атанас Запрянов, постоянния секретар на отбраната д-р Добромир Тотев, Иво Антонов и Манол Тенчев.....”
Да припомня на наградените и на награждаващите, че ХИГИЕНАТА е задължителна и в обществените отношения, а не само за предпазване от зарази (както обичат да казват нашите журналисти).
На 22.01.2017 г. с удоволствие ще гледам, как ръководствата на запасните и резервистите, ветераните от войните, военноинвалидите и военнопострадалите ще УГОДНИЧЕСКИ и ВЕРНОПОДАНИЧЕСКИ ще ПОЛЕГНАТ пред президента Радев!

Вторият повод бе коментар на думите на г-н Михо Михов от парламентарната трибуна по повод гласуването на второ четене на ЗИД на Закона за резерва на въоръжените сили на Република България, цитирам:
"Навремето Михо Михов не правеше разлика между генофоН и генофонД и ги плещеше където седне и стане. Беше ми смешно!
Но никак не е смешно да се смесват две различни по смисъл понятия в законопроекта за изменение и допълнение на Закона за резерва на въоръжените сили на Република България .
Драги ми Михов, СТАТУС (от латински status) на БЪЛГАРСКИ означава състояние на здравето, а СТАТУТ (от латински statutum) на БЪЛГАРСКИ означава доста неща! Едно от които е ПРАВНО положение на едно лице/ много лица. В този смисъл искам да попитам? С § 1 на ЗИД се създава нов член 3а, в който ал. 3 гласи: „Българските граждани, получили военна подготовка, получават СТАТУС....”
СТАТУС или СТАТУТ, Михов?! Какво получават българските граждани, получили военна подготовка?! Защо Парламентът ти дава безотчетни пари, кажи-речи 2000 лв. Що не си вземеш консултанти по български език
Егати ти законодателите!!

Такъв съм си, дами господа! Не мога да трая СЕРСЕМЛЪЦИТЕ български!

Няма коментари:

Публикуване на коментар